Додик: Ведран Ђурђевић најбоље рјешење за Шамац

Срна
Додик: Ведран Ђурђевић најбоље рјешење за Шамац

ШАМАЦ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас да је кандидат ове странке за начелника Шамца Ведран Ђурђевић најбоље рјешење за ову локалну заједницу и да је побједа одборничке листе СНСД-а и коалиционих партнера важна за укупан развој и статус ове општине.

"Шамац заслужује да добије новог начелника", рекао је Додик Срни током посјете Шамцу, гдје се састао са страначким активистима.

Додик је указао да је у Шамцу у протекле четири године било непотребне летаргије и да је ова локална заједница заједно са другим општинама могла да учини најбоље могуће развојне кораке.

"Ова општина је док је на њеном челу био начелник из СНСД-а имала своје најсјајније развојне тренутке, које је прекинула велика поплава", рекао је Додик и додао да је републичка власт тада учинила све да за годину и нешто дана буду саниране све штете и обновљен друштвени живот и инфраструктура.

Предсједник СНСД-а се захвалио коалиционим партнерима за подршку Ђурђевићу, те истакао да ће СНСД са коалиционим партнерима освојити скупштинску већину за стабилан развој Шамца.

"Република Српска жели да буде овдје присутна што је више могуће са својим фондовима, са својим рјешењем", рекао је Додик и додао да одлазећа општинска власт у Шамцу није имала контакт са републичким властима.

Он је додао да је данас подсјетио и Брод у који је у претходне четири године Влада Српске уложила 25 милиона КМ и то захваљујући агилном начелнику ове локалне заједнице.

"Коначно је вријеме да Ђурђевић буде изабран за начелника Шамца и да у сарадњи са републичким институцијама види шта треба Шамцу и ради на томе", рекао је Додик.

Кандидат за начелника општине Ведран Ђурђевић рекао је да је вечерашњи долазак предсједника СНСД-а у Шамац само знак јаке подршке и сигурности коју ова странка има када је ријеч о изборном резултату 15. новембра.

Он додаје да су разговарали о свим горућим проблемима које муче грађане општине Шамац и закључили да овом граду требају привредни и производни погони, модернија инфраструктура и јака подршка Бањалуке.

"Очекујем да ће 15. новембра грађани препознати да је сигурност и развој ове општине могућ само уколико на власти буде СНСД са својим коалиционим партнерима", рекао је Ђурђевић.

Прије Шамца, Додик је посјетио Обудовац, гдје се код Дома "Др Милан Јелић" састао са Ђурђевићем и активистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана