Додик у Станарима: Општи избори важни за опстанак Републике Српске

Срна
Foto: Срна

СТАНАРИ- Кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик истакао је данас у Станарима да су општи избори веома важни за Србе и опстанак Републике Српске због чега је увјерен да ће подршку добити кандидати СНСД-а.

Додик је нагласио потребу да побиједи СНСД јер је у питању опстанак Републике Српске, а на сцени су они који желе да реализују сценарио њемачког Бундестага да се БиХ треба организовати без Републике Српске и Федерције БиХ.

"Уколико ми не побиједимо, и то вам не говорим да вас лажем или блефирам, већ је такав контекст, неће бити Републике Српске за шест мјесеци", рекао је Додик на предизборном скупу у Станарима.

Он се противи ставовима опозиције који хоће налогодавце да би их слушали и разградили Републику Српску коју, како је рекао, СНСД жели да јача, са довољно хране и енергије.

"Ми хоћемо Републику Српску видљиву и самосталну у оквиру Дејтонског споразума. Поштујемо устав БиХ али ако он није могућ да се испоштује не прихватам такву БиХ", изјавио је Додик.

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић очекује велику побједу СНСД-а, за који каже да је највећа политичка снага у Републици Српској.

Она је захвалила грађанима што СНСД-у дају подстицај да води Републику Српску и навела да је сигурна у подршку Додику јер функција предсједника Српске тражи да у свијету зна да прича, да познаје стратешке циљеве ЕУ, да брани став Републике Српске, а не да буде обичан слушалац и извршилац страних налога.

Цвијановићева је поручила да Републици Српској данас више него икад треба стабилна Влада, а претпоставка је за то стабилна већина у Народној скупштини Републике Српске.

"Исто тако на нивоу БиХ бранићемо интересе Републике Српске, као српски члан Председништва БиХ бићу ја, која ћу заједно са нашим делегатима у Представничком дому Парламентарне скупштине радити онај прави патриотски посао, а он никада није усмјерен против других, али одбити ћемо сваки напад“, изјавила је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Александар Суботић позвао је грађане да изађу на изборе за које очекује да ће проћи фер и коректно, као и да ће СНСД побиједити.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице пет Сретенка Стевановић такође очекује сигурну побједу јер је СНСД показао и доказао како се брани и чува Република Српска.

Каандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Сања Вулић каже да се већ данас може најавити сигурна изборна побједа СНСД-а.

"Грађани Републике Српске, српски народ, су свједни ко може да сачува Српску и све оно што нам је остављено у аманет, а то су управо Цвијановићева и Додик", рекла је Вулићева и нагласила да нема мјеста авантуризму када је у питању Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана