Додик: Требиње узор другима

Срна
Додик: Требиње узор другима

ТРЕБИЊЕ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио вечерас да је Требиње видљиво напредовало у протеклих осам година и да је за то заслужан тим на челу са градоначелником Мирком Ђурићем који је, како је истакао, знао да направи најбољу конекцију са републичким властима.

Додик је уочи централне трибине СНСД-а у Требињу рекао новинарима да овај град може да буде узор како се ради и симбол напретка.

Он је навео да су републичке власти у протеклој деценији уложиле скоро 300 милиона КМ за рјешавање многих проблема у Требињу и наставиће то и даље да раде.

Лидер СНСД-а је рекао да је Требиње несумљиво постало симбол туристичке дестинације, те нагласио да више од 201.000 евидентираних ноћења у овој години говори о томе да се ради веома предано и да је Требиње већ привукло пажњу многих из региона, али и из далеких дестинација.

"Све се то може урадити ако постоји тим. Појединац то не може да уради без обзира колико викао, галамио и трчао. Мирко Ћурић је сигурно градоначелник који је окупио око себе тим и знао да направи најбољу конекцију између свих нивоа власти и локалног, јавних предузећа која овдје дјелују и нас на нивоу Републике Српске", рекао је Додик.

Што је најважније, каже Додик, велику анимацију је учинио контактирајући са многим компанијама и регионом.

Додик је рекао да њихови планови у Требињу нису нимало мали, те да је несумњиво ту једна од најважнијих ствари аеродром.

"Али то је и ауто-пут који имамо намјеру да градимо и у наредних годину дана ћемо вјероватно почети пројектовање и извођење радова од Требиња према Билећи. Сада се изучава да ли да то буде брза цеста или ауто-пут или да се направи још једна трака уз постојећу", рекао је Додик.

Он је додао да ће подршка локалним идејама и плановима бити безгранична у погледу фондова и помоћи Републике.

Носилац листе СНСД-а за Скупштину града Требиња Лука Петровић рекао је да су им циљеви повећање квалитета живота и могућност зараде у граду, те повратак младих и искусних људи из Србије у Требиње како би помогли развоју града.

"Драго ми је да су Требињци вечерас дошли на скуп да би показали да желе да се ослободе нерадника, оних који упућују лоше ријечи цркви, свештеницима, комшијама и привредницима и сваком добронамјерном човјеку. Можемо само да пружимо руку градоначелнику Ћурићу да са својим тимом развија наш град", рекао је Петровић.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Мирко Ћурић поручио је да Требиње жели да настави корацима којима је кренуо прије осам година.

Он је рекао да желе да им приоритет буду млади, који би по повољнијим условима рјешавали своје стамбено питање, као и породица.

"Град Требиње има 55 програма подршке породици. Желимо да их у наредном периоду буде још више и да породице буду јаче. Исто тако велики број инвестиционих пројеката је започео у претходном периоду и желимо их наставити", рекао је Ћурић.

Изградњом обилазница,каже Ћурић, циљ је да центар града буде шетачка зона.

"Исто тако желимо да изградимо аеродром на подручју грда Требиња, да пословни људи дођу у пословну зону гдје ће се радити производне хале и гдје ће се што више људи запослити у реалном сектору", рекао је Ћурић.

Он је додао да су нова болница, дом за стара лица, нове шетачке зоне нешто што ће бити рађено у наредном периоду.

"Да покажемо да је веома важно да ми хоћемо, можемо и желимо да Требиње буде јаче а самим тим и Република Српска", рекао је Ћурић.

На централној трибини СНСД-а у Требињу представљени су и кандидати ове странке за одборнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана