Додик: Српску могу одбранити само снажне политке

Срна
Додик: Српску могу одбранити само снажне политке

ТРНОВО - Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Трнову да само снажне политике које имају подршку народа могу одбранити Републику Српску.

Додик је на предизборној трибини СНСД-а у Трнову поручио да на политичком плану Република Српска није одбрањена и да је треба бранити, те да је Српска једино мјерило онога што треба чинити.

“Посебно ви са ових простора апсолутно сте најзаслужнији дио нашег народа за стварање Републике Српске. Ви сте они који су издржали, највише дали и гаранција сте да се Република Српска не може угасити и нестати”, поручио је Додик.

Он је нагласио да Република Српска није створена да би било коме била трн у оку, већ због народа који у њој живи и свих који су страдали бранећи је.

“Наши гробови су светиња за нас, али нама треба живот. Морамо да развијамо Трново да оно буде на задовољство вас и да схватите да сте добили оно што желите”, рекао је Додик.

Он је истакао да је много урађено у годинама од када је СНСД на власти у Републици Српској.

“Сјећам се многих проблема овдје, али ваши људи из СНСД-а никада нису оклијевали да се боре за вас”, рекао је Додик.

Он је похвалио руководство општине Трново за све што је урађено у овој локалној заједници и најавио још пројеката који ће бити реализовани, међу којима је приоритет реконструкција магистралног пута од Источног Сарајева до Фоче који пролази кроз Трново.

Додик је рекао да су времена која долазе веома тешка, али да ће Република Српска опстати јер је воде сигурни људи.

“Све наше обавезе измирујемо редовно, градимо путеве, школе, болнице...”, подсјетио је Додик.

Он је нагласио да се политика партије коју предводи заснива на добрим односима са Србијом и са свима који су спремни да разговарају као партнери.

“Живјела Србија и живјела Русија!”, поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је вечерас у Трнову да се заједнички ради за Републику Српску.

“Хвала вам за све године заједничког рада и велике побједе, јер без вас оне не би биле тако јаке”, истакала је Цвијановићева на предизборној трибини СНСД-а у Трнову и захвалила грађанима ове локалне заједнице за указано повјерење током протеклих година.

Она је додала да је Република Српска грађена, те да се види шта је све реализовано у локалним заједницама, истичући да је поносна на то.

“Поносна сам на оно што је СНСД урадио у свакој нашој општини. Препознали смо који су приоритети те општине, радили и у немогућим условима и успијевали да одрадимо тај посао. Сигурна сам да ћемо то и наставити. Наш политички циљ је јака Република Српска, која смије да каже шта мисли и да се брани и да се не плаши никога”, поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да СНСД, њен лидер Милорад Додик, Радован Вишковић и сви људи који се налазе на кандидатским листама представљају снагу Републике Српске.

“То је гаранција да ћемо ми овдје овако слободно да се окупљамо, да износимо своје ставове, да ћемо смјети да мислимо, те да градимо школе, путеве и све што нам је неопходно и да нам нико неће диктирати ништа. Отворени јесмо, сарађиваћемо са свима, али знамо шта је срж наше политике. Останимо заједно да прођемо и кроз будућа озбиљна времена заједно, јер нам требају јаке институције и јаки лидери”, истакла је Цвијановићева.

Она је навела и да ће покренути још један важан национални програм који је у функцији заштите породице, тачније трудница, а подразумијеваће бесплатан пренатални тест за сваку будућу мајку.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић истакао је да Република Српска може да напредује само са људима који воле своју земљу.

“Ми који представљамо Републику Српску, на челу са нашим предсједником Милорадом Додиком волимо Трново, српски народ и Српску. Овдје треба да се такмичимо по пројектима, да иза себе погледамо и видимо шта смо урадили, саградили и шта остављамо нашој будућности, нашој дјеци. Република Српска на челу са СНСД-ом је показала да се у континуитету више од 15 година гради и развија од Требиња до Новог Града и тако ће бити и у будућности”, рекао је Вишковић.

Он је позвао грађане Трнова да на предстојећим изборима подрже Милорада Додика и Жељку Цвијановић који ће наставити да се боре за интерес српског народа.

На трибини у Трнову вечерас су представљени и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице осам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана