Додик: Српска ће опстати јер је воде сигурни људи

Срна
Foto: Срна

КАЛИНОВИК - Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Калиновику да су времена која долазе веома тешка, али да је сигуран да ће Република Српска опстати јер је воде сигурни људи.

Додик је на предизборној трибини СНСД-а у Калиновику рекао да му је драго што су у овој општини ријешили многа локална питања и истакао да ће, уз развој туристичког комплекса "Зеленгора", будућност бити веома добра за ову локалну заједницу.

Он је оцијенио да ће за неких седам, осам година ови крајеви бити повезани брзом цестом са Требињем, те нагласио да ће када је ријеч о Зеленгори бити ријешено питање електроснабдијевања.

Додик је нагласио да је Зеленгора дивна дестинација од које ће имати користи Калиновик и цијела ова регија.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић оцијенила је да ништа што је урађено не би било да није било подршке српског народа СНСД-у и истакла да ће наставити заједно да раде.

"Сигурна сам да ће тако бити и у наредном перидоу, а наш приоритет је Република Српска", нагласила је Цвијановићева.

Она је увјерена да ће СНСД и на овим изборима добити подршку народа.

"Сматрам да немам противкандидата", оцијенила је Цвијановићева и изразила увјерење да ће побиједити свог главног противкандидата за функцију српског члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића /СДС/.

Радован Вишковић носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три рекао је да се СНСД данас не дијели по функцијама и да су у овој странци људи који су спремни да се одрекну личног комодитета зарад Републике Српске.

"Спремни смо на сваком мјесту да бранимо Републику Српску", поручио је Вишковић.

Он је истакао да ће бити подржана реализација пројеката у општини Калиновик, како би се омогућило да ова општина постане средњеразвијена, а могуће и да доспије међу развијене.

"Не смијемо дозволити никакве експерименте када је ријеч о Републици Српској", рекао је Вишковић и додао да је функција предсједника Српске стуб њеног опстанка и да предсједник креира како ће се она развијати у наредним годинама.

Кандидат за Народну скупштину Лука Петровић рекао је да је Калиновик сасвим другачија локална заједница у односу на период прије 15 година.

Он је напоменуо да је опстанак Републике Српске могућ са јаким тимом и да је за Републику Српску важно и неопходно јединство.

Он каже да је са Додиком и Цвијановићевом загарантован сигуран пут у будућност, а не у неизвјесност.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Ненад Лаловић рекао је да ће развојем Калиновика ова регија "постати значајна у свјетским размјерама".

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Калиновик Радомир Сладоје рекао је да већ 16 година у изборну трку улази са истим жаром и да је доживљава као дерби у коме је сигуран у побједу.

"Очекујем побједу 100 одсто!", поручио је Сладоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана