Додик: СНСД ће добити 70 одсто општина и градова у Српској

Срна
Додик: СНСД ће добити 70 одсто општина и градова у Српској

БЕОГРАД - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће партија коју предводи на предстојећим локалним изборима у Републици Српској добити 70 одсто општина и градова.

"Од 64 општине, добићемо сигурно од 46 до 48 општина и градова, међу којима су Бањалука и Бијељина и многе друге гдје нисмо имали власт. То говори о нашој снази, да није Република Српска Милорад Додик него да је до народна република", рекао је Додик за ТВ "Пинк".

Он је подсјетио да је на протеклих 15 избора био побједник, и он и СНСД.

Додик је одбацио инсинуације и оптужбе да је Република Српска његова лична држава и да је узео све послове, те истакао да изборе контролише Централна изборна комисија БиХ, а да је много тога измишљено о његовим наводним фирмама.

Он је рекао да су многи његови пријатељи, као и породица страдали због санкција потпуно неоправдано, као и неке успјешне фирме у Српској, чиме се не дозвољава и зауставља развој Српске по сваку цијену.

"Кћерка која има четворо дјеце је власник ресторана у закупу и том ресторану су уведене америчке санкције. Замислите онда снагу Америке", рекао је Додик.

Он је навео да се 20 година измишљају такве приче о криминалу, корупцији, а за све то вријеме против њега није подигнута ниједна кривична пријава за та дјела.

"Зато су сад измислили да не поштујем лажног Шмита. Цијена тога су америчке санкције. У реду, носимо се с тим. Никада нисам за 20 година одговарао кривично. Нападају, измишљају", рекао је он.

Додик је оцијенио да је основни проблем у БиХ што сарајевски медији и политика покушавају да сатанизују све у Републици Српској, подсјетивши да нема ниједног предузећа у Српској које се уздигне, а да муслиманско тужилаштво против тог предузећа не поднесе кривичне пријаве, док у Сарајеву нема шансе да покрену поступак против неког ко се тамо бави бизнисом.

Он је подсјетио да су и АТВ-у уведене америчке санкције само зато што су, како је рекао, неки опозициони политичари из ПДП-а и Јелена Тривић рекли да та телевизија подржава Додика.

"Ствара се атмосфера да се свима који промовишу идеју постојања Републике Српске уводе санкције", рекао је Додик.

Додик је оцијенио да су они, ипак, тај медијски рат против њега изгубили јер га воде 20 година без резултата.

"Чињеница је да ћемо добити локалне изборе, да ће побиједити наш кандидат /Никола/ Шобот у Бањалуци. СНСД је најјача у Бањалуци, Шобот је добио ових дана предност у односу на конкуренцију, досадашњег градоначелника и Тривићеву. Њихов медијски рат је изгубљен", рекао је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана