Додик: Републици Српској потребна стабилна политичка структура

Срна
Додик: Републици Српској потребна стабилна политичка структура

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је друштву у Републици Српској потребна стабилна политичка структура која ће се кретати кроз ово вријеме пандемије, а која ће поготово бити стабилна након пандемије како би осигурала развој.

Након данашње посјете Градском изборном штабу Младих социјалдемократа у Бањалуци, Додик је истакао да, уколико та структура буде дестабилизована или нејасна, онда ће читаво друштво отићи у декаденцију у смислу да се неће бавити питањима развоја.

- Овдје нам је изнад свега потребна стабилна структура и увјерен сам у велику побједу СНСД-а - рекао је Додик новинарима.

Лидер СНСД-а је нагасио да су млади ове странке веома активни, те да је на одборничкој листи за Скупштину Бањалуке четворо кандидата млађих од 30 година.

- Разговарали смо о начину на који се води кампања, о потреби да будемо присутни међу људима, да водимо позитивну кампању, да људима у Бањалуци саопштимо да имају на шта да рачунају - навео је Додик.

Додик је изразио увјерење да ће млади кандидати за одборнике у Бањалуци постићи добар резултат и да ће заједно градити нову структуру младих у Бањалуци који ће у неком периоду, за неколико изборних кругова, преузети одговорност за стање у граду и Републици.

- Бањалука је веома важна. Мислим да имамо добар развој ситуације. Обуставили смо јавна окупљања и опредијелили се да на овај начин дјелујемо и да дођемо што више индивидуално у контакт са људима - рекао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да Бањалука треба озбиљну власт, те да ће Млади социјалдемократи дати огроман допринос побједи СНСД-овог кандидата за градоначелника, али и обезбиједити што већи број гласова за одборничку листу.

Након данашње посјете Градском изборном штабу Младих социјалдемократа Бањалука, Цвијановићева је нагласила да су многи препознали потенцијал младих људи ове странке, који су на листи кандидата за одборнике у Скупштини града, а чије су биографије боље него биографије неких људи који су истакнути кандидати за начелничке позиције.

- Ми вјерујемо у њих и СНСД је увијек улагао у младост и у младу структуру, знајући да је успјех партије када оставите иза себе довољно свјесне и савјесне људе који ће знати да препознају политичке циљеве и да воде политику на начин који ће бити на добробит наших грађана - рекла је Цвијановићева новинарима.

Цвијановићева је навела да је ова омладинска организација сигурно једна од најјачих организација у оквиру СНСД-ове структуре у Републици Српској.

Предсједник Младих социјалдемократа Бањалуке Александар Бузаковић рекао је да су на састанку усаглашавани договори око финиша кампање.

- Увјерени смо у побједу СНСД-а и нашег кандидата за градоначелника. Имамо велику подршку наших младих суграђана и сматрамо да ће сви наши млади кандидати остварити добар резултат и ући у Скупштину града - истакао је Бузаковић.

Он сматра да су млади у Бањалуци препознали СНСД, о чему, како је навео, говори свакодневна посјета Градском изборном штабу Младих социјалдемократа у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана