Додик: Не одустајемо од капиталних пројеката који ће осигурати будућност

Срна
Додик: Не одустајемо од капиталних пројеката који ће осигурати будућност

СОКОЛАЦ - Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да СНСД никада није заборавио Соколац и никада није одустао од реализације капиталних пројеката на овом подручју који ће промијенити начин живота и осигурати будућности.

 

Додик је нагласио да је дат велики допринос у развоју општине Соколац чињеницом да ће почети реконструкција пута према Хан Пијеску.

-Након тога настављамо према Палама. Наставићемо да градимо и планирали смо да градимо брзу цесту преко Зворника, до Сокоца, гасовод који планирамо идуће године, који ће доћи на Пале - изјавио је Додик, који је на Сокоцу учествовао на предизборној трибини СНСД-а.

Према његовим ријечима, све су то капитални пројекти који ће промијенити начин живота и осигурати будућност, прије свега енергетску, овог дијела Републике Српске.

Додик је истакао да је поносан на људе са Сокоца и Романије, добре и часне људе чији су преци страдали у Другом свјетском рату, на људе који никада нису одустали од српства, од Православне цркве и који заслужују сваку врсту подршке и захвалности, због чега је, како је нагласио, и дошао на Соколац.

Носилац листе кандидата СНСД-а за посланике у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Радован Вишковић нагласио је да је актуелна власт у Српској показала и доказала да развија Републику Српску од Требиња до Новог Града, да су то радили и на Сокоцу и широм Српске.

-Дошли смо овдје са образом, нисмо они који треба да крију погледе. Могу уздигнуте главе да прођем кроз овај град, као и кроз све остале локалне заједнице јер смо чинили све и чинићемо и у будућности да тако и остане - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да је 2. октобра избор на грађанима Српске да ли желе да сачувају Републику, континуитет њеног развоја или да се баве неким експериментима.

Вишковић је подсјетио да је Влада Српске издвојила 110 милиона КМ за исплату помоћи младима, борцима, пензионерима, породиљама, породицама са више дјеце, дјеци погинулих бораца и да уз то буџет Српске извршава све своје обавезе.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске са Сокоца Страхиња Башевић изјавио је да ће његов приоритет бити да настави реализовати пројекте који су у интересу ове локалне заједнице и града Источно Сарајево захваљујући доброј сарадњи са свим нивоима власти.

Пале

Милорад Додик поручио је вечерас у Палама да ће СНСД и он лично истрајати да буду завршени многи капитални пројекти који су започети на подручју ове општине од сакралних објеката и реконструкције инфраструктуре до других пројеката у области привреде, образовања, културе, спорта.

-Ви сте препознали наше активности и ви сте они који то највише заслужују. Завјетујем вам се и говорим да су Пале једно од посебних мјеста у мом срцу и ангажману и очекујем да то тако и остане -рекао је Додик на изборном скупу СНСД-а на Палама.

Он је позвао све Србе на јединство, али и грађане других националности да се придруже једиственој изградњи модерне и демократске Републике Српске.

-Наша Српска је држава, нема столицу у УН, као ни признање неких западних држава, али има све више подршку наших пријатеља, што нас охрабрује и представља доказ успјеха успјешне генерације нашег народа - наглашава Додик.

Он је одбацио све покушаје једностраних и недобронамјерних рјешења за стање у БиХ која долазе из политичког Сарајева, а западним земљама је замјерио што покушавају да негативно утичу и промијене традиционалне православне ставове и принципе у вези са вјером и породицом.

-На Западу желе да укину Републику Српску и то није флоскула - упозорио је Додик.

Он је навео да никаква ЕУ није толико вриједна да се Срби одрекну своје самосталности и аутономије, које има у оквиру Дејтонског споразума.

-Република Српска је наше срце и наша душа - закључио је Додик.

Радован Вишковић изразио је задовољство чињеницом да је упркос олујном невремену велики број грађана Пала дошао на вечерашњу трибину и дао безрезервну подршку кандидатима СНСД-а за предстојеће локалне изборе.

Он је позвао грађане да свој глас дају за странку "која је све ово вријеме на Палама била и долазила свијетлог образа, а то је СНСД".

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске Љубиша Ћосић подсјетио је на револуционарне и визионарске идеје лучоноша српског националног покрета који су трасирали изградњу и Републике Српске и града Источног Сарајева.

Он је позвао грађане Источног Сарајева да дају пуну подршку кандидатима СНСД-а за најважније функције у Српској и на нивоу БиХ, посебно Милораду Додику, Жељки Цвијановић, Радовану Вишковићу.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, због немогућности да лично присуствује вечерашњој трибини на Палама, упутила је писмо подршке свим кандидатима СНС-а и поруку грађанима да своје повјерење дају упаво овој странци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана