Додик: Наставак подршке развоју челиначке општине

Срна
Додик: Наставак подршке развоју челиначке општине

ЧЕЛИНАЦ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је данас у Челинцу озваничио почетак уређења нове дионице корита ријеке Врбање и наставак изградње градског шеталишта, истакао је да се настављају улагања у ову општину и даљи рад на великим пројектима.

Додик је изразио задовољство због савременог изгледа који ова локална заједница има, али и што је уређењем корита ријеке Врбање ријешен проблем поплава.

“Био сам у Челинцу 2014. године у вријеме поплава. Било је веома депресивно и тешко. Данас видим да је ова општина попримила нов изглед, уз изградњу инфраструктуре и реконструкцију свега што је било угрожено поплавама”, рекао је Додик новинарима у Челинцу.

Он је нагласио да ће нова фаза уређења корита и изградње пјешачких стаза дати нови значај самом мјесту и свим младим људима који се оријентишу да живе у Челинцу.

“Настављамо да улажемо у Челинац, и даље ћемо радити на великим пројектима и направити све што је потребно”, поручио је Додик.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је Влада Српске у протеклих десетак година уложила 210 милиона КМ у пројекте из водопривреде, као што је уређење корита и изградња насипа.

“Данас смо у Челинцу кренули са уређењем додатних 250 метара узводно од моста, чиме ћемо да обезбиједимо и још нека насеља, као што је Житњак, гдје ће бити изграђен и мост који ће да олакша живот његових становника”, навео је Пашалић.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић захвалио је српском члану Предсједништва БиХ и министру пољопривреде Српске за посјету, те подршку која је посљедњих година за ову локалну заједницу била обимна и великодушна.

“Уз досадашње капиталне пројекте вриједне око четири милиона КМ, настављамо уређење корита Врбање узводно, те да затворимо овај прстен који ће послужити да буде једно од најљепших шеталишта у Републици Српској”, рекао је Зељковић.

Он је додао да је средства за реализацију овог пројекта обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

“Током ове године, без обзира на то што је ријеч о тешкој години, како за републички, тако и за општински буџет, радимо на реализацији још неколико пројеката, као што је уређење ријеке Јошавке и завршена је та инвестиција, вриједна око 130.000 КМ”, рекао је Зељковић.

Он је навео да је остало да буде завршено још неколико пројеката из путне и водоводне инфраструктуре, с циљем да се подједнако ради у свим дијеловима општине.

Српски члан Предсједништва БиХ посјетио је и челиначко предузеће “Мадра”, које успјешно послује и које је овогодишњи добитник највишег општинског признања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана