Додик: Младим кандидатима дата улога да управљају развојем Рогатице

ГС
Додик: Младим кандидатима дата улога да управљају развојем Рогатице

РОГАТИЦA - Предсједник СНСД-а Миорад Додик изразио је задовољство што су на одборничкој листи СНСД-а у Рогатици млади и образовани људи, као што је то и кандидат за начелника Нинослав Прелић, којима је дата улога да наредних десетак година воде главну ријеч о развоју општине.

"То најбоље могу да ураде људи који одвје живе", рекао је Додик на трибини СНСД-а у Рогатици.

Лидер СНСД-а је указао да је Република Српска залог за слободу српског народа у БиХ, као и да је српска национална политика једина исправна политика данас.

"Републука Срспка по сваку цијену. Без Српске нема слободе за нас и то морамо да знамо", рекао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да је Рогатица прије осам година дајући повјерење СНСД-у одлучила да иде са побједницима, те да је сигуран да ће ова локална заједница и након 6. октобра остати у истом јату са СНСД-ом и Додиком.

Он је поручио Прелићу да треба да се потруди да има стабилну скупштинску већину да би успјешно водио ову локалну заједницу путем развоја, као што је то радио његов претходник Милорад Јагодић.

Вишковић је нагласио да ће институције Српске увијек бити на располагању Прелићу и грађанима Рогатице. "Начелник ће бити адреса која ће да комуницира са свим институцијама и доноси ће пројекте, хтјела и жеље грађана", рекао је Вишковић.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Рогатица Нинослав Прелић рекао је да грађани ове општине треба да подрже СНСД који већ осам година у овој општини воде напредну политику слиједећи предсједника Додика.

Он је навео да је Влада Републике Српске подржала општину Рогатица у више значајних пројеката, додајући да ће започети пројекти бити реализовани.

"Част ми је да сам кандидат за начелника општине Рогатица и први међу једнакима, махом младих људи који су одлучили да остану овдје. Стварамо породице и дом и радимо за нашу Рогатицу", нагласио је Прелић.

Носилац одборничке листе СНСД-а за Скупштину општине Рогатица Младен Лакић рекао је да је листа кандидата која је представљена вечерас добила подршку свих присутних у препуној спортској дворани, што је још један показатељ да су грађани препознали улогу младих у будућем развоју Рогатице и истовремено подржали Прелића.

На трибини се представило и 24 кандидата за одборнике у Скупштини општине Рогатица. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана