Додик: Градиће се брзи пут од Брода до Дервенте

Срна
Додик: Градиће се брзи пут од Брода до Дервенте

БРОД - Лидер СНСД-а и кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Броду да је у ову локалну заједницу, док је СНСД био на власти, уложено два пута више средстава него што Брод има буџет.

Додик је навео да сваки пут када СНСД није у Броду на власти општина падне у дугове и додао да је за вријеме осмогодишњег мандата начелника Илије Јовичића /СНСД/ у овој локалној заједници уложено 28 милиона КМ из буџета Српске.

"Долазио сам када није било ниједне свјетиљке, али смо довели Русе и активирали `Рафинерију`. Руси неће напустити Брод, а 20. септембра идем код предсједника Русије Владимира Путина, а 3. октобра чућу шта сте урадили у Броду", рекао је Додик у обраћању окупљеним Брођанима на предизборном скупу.

Он је упитао да ли је у Броду нешто направљено након што је Јовичић изгубио на локалним изборима?

"Ко је направио кружни ток, растеретио гранични прелаз, ко је стабилизовао све јавне функције у граду? Данас имате туристичку организацију у којој је начелник запослио 28 људи, као да сте ви Шпанија. Какав ви имате овдје туризам?", упитао је Додик.

Он је изразио увјерење да Брођани разумију да је највећи приоритет да се изгради ауто-пут од Добоја до Бијељине, да се привуче саобраћај ка Републици Српској, те да ће се градити и брзи пут од Брода до Дервенте.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла да ово нису обични избори, него избори на којима се сударају два концепта тако жестоко да обичном народу не треба посебно објашњавати, него да треба имати опрез.

"Треба имати опрез и разумјети. Ми смо уигран тим и иза нас је много побједа. Наше политике не би могле бити проведене да није вас, и на томе смо захвални. Наш предсједник каже и у најтежа времена морамо имати стабилне и одговорне људе, а ми смо показали да смо из сваке кризе изашли на начин да је Република Српска била у могућности да напредује", рекла је Цвијановићева.

Присутнима се обратио и носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединице четири Игор Жунић, који је рекао да кандидати дају завјет да ће Република Српска бити још стабилнија, јача и да ће остати на ногама чврсто.

Вечерас су у Броду представљени кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице четири и за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана