ДНС представио програм и кандидате за предстојеће изборе

Срна
Foto: Љ. Јовић

БАЊАЛУКА- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да предизборна кампања ове странке "Трећи пут за Српску" није празна прича, него озбиљан програм који ће обезбиједити веће просјечне плате и пензије.

Нешић, који је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је да пограм предвиђа олакшице за привреднике, као и повластице за мајке са више и четворо дјеце, док ће за 1.000 младих изградити станове како би остали на овим просторима.

"Не желимо да рушимо, него да градимо. Да повезујемо људе и Српску, а једино што ћемо рушити су баријере", изјавио је Нешић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да је дошло вријеме за трећи пут ДНС—а, односно пут одбране националног интереса и обезбјеђивање српског јединства, те поручио бошњачким политичарима да БиХ може јачати само ако јача и Република Српска.

Потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић, који је и кандидат за предсједника Републике Српске, рекао је да данашње генерације имају ту част да чувају и бране Српску, најљепшу земљу западно од Дрине.

"Нисмо партија која заговара, подјеле, свађу, галаму или ратне сукобе, него она која заговара дијалог и договор", рекао је Јовичић и додао да је ДНС кренуо "трећим путем", који је једини пут за опстанак и даљи развој Српске.

На конференцији за новинаре представљени су и носиоци листа за Народну скупштину Републике српске, Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ и кантоналне скупштине у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана