Ђуревић: Настављамо развој

Срна
Ђуревић: Настављамо развој

ВИШЕГРАД - Кандидат СНСД-а за начелника општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да треба наставити развој Вишеграда, реализовати до краја започете и покренути нове пројекте јер су важни за опстанак људи на овом простору.

Ђуревић је навео да уз подршку Владе и предсједника Српске Милорада Додика праве планове за нове пројекте, а један од важнијих пројеката је завршетак Андрићграда.

-Идеја професора Емира Кустурице је да се уради спа центар у Андрићграду, да се заврши хотел и позориште, гдје би имали све садржаје који су потребни, као и затворени базен - истакао је Ђуревић.

Ђуревић је истакао да се наставља реконструкција комплетне водоводне и канализационе мреже са пречистачима, те да се у сарадњи са хидроелектраном Вишеград припрема тај пројектни задатак.

-За ту инвестицију предсједник Републике Српске Милорад Додик је најавио око 200 милиона КМ, што је један од значајнијих пројеката за наредни период - рекао је Ђуревић Срни.

Према његовим ријечима, потписан је меморандум о почетку израде пројектне документације за мост у насељу Душче.

-Ове године смо започели асфалтирање великог броја градских улица, тако да ћемо наставити у мјестима гдје то није завршено. У фази је одабир извођача за замјену комплетн уличне расвјете у лед расвјету, за шта је планирано 1,5 милиона КМ - рекао је Ђуревић.

Напомиње да је скупштинском одлуком предвиђено да се туристичко насеље Бикавац да на продају и да ће се изабрати најбољи инвеститор који ће вратити стари сјај тог дијела града.

Ђуревић је нагласио и да је у плану реконструкција пута у дужини од 2,5 километара од Новог моста до раскрснице у Сасама према Вишеградској бањи, што ће допринијети лакшој путној комуникацији за мјештане, али и за туристе.

Напоменуо је да је у току и реконструкција бање, те да је до сада утрошено 1,5 милиона КМ, а одобрено додатних 1,6 милиона КМ за опремање четвртог спрата као и нови медицински дио.

-Сматрам да је то веома значајан пројекат, јер се ту тражи мјесто више - истакао је Ђуревић.

Сматра да су сви ови пројекти од велике важности за опстанак људи на овом простору, напоменувши да су у посљедњих осам година подигнуте услуге обданишта на виши ниво.

-Са двије групе повећали смо боравак дјеце на пет група. Имамо још дјеце која су на листи чекања, очекујемо да и то завршимо како би сва дјеца имала боравак у вртићу и још боље услове - напоменуо је Ђуревић.

Нагласио је да ће у Вишеграду наредне године бити одржане Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ) и у плану је да се сви спортски терени реконструишу и припреме за одржавање игара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана