Ђорђевић: Радојичић за градоначелника, Станивуковић тренутно није способан

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник ПДП 1999 Синиша Ђорђевић рекао је данас да ова странка на предстојећим локалним изборима подржава кандидатуру СНСД-овог Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке, јер сматрају да кандидат ПДП-а и СДС-а Драшко Станивуковић у овом тренутку није способан да води највећи град у Републици Српској.

Ђорђевић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да Станивуковић, без обзира на своју младост и идеје, тренутно није способан да обавља градоначелничку функцију.

"Чак и да се деси да постане градоначелник, он то неће бити", истакао је Ђорђевић.

Он је појаснио да Бранислав Бореновић и Игор Црнадак желе преко Станивуковића да остварују своје циљеве, личне интересе и учествују у власти.

"Надам се да ће грађани препознати ту политику личних интереса и борбе за власт, а не за бољитак грађана", поручио је Ђорђевић.

Он је рекао да је ПДП 1999 формиран на изворним принципима ПДП-а, које садашњи ПДП није остварио, а то је да буде кохезивни фактор између најјачих странака попут СДС-а и СНСД-а.

"Ми сматрамо да Српској не требају свађе и тензије већ програм националног помирења и консензус у смислу да се Република не би урушавала", истакао је Ђорђевић.

Члан Предсједништва ПДП 1999 Тихомир Глигорић је додао да је та странка већ подржала кандидатуру Бориса Јеринића за градоначелника Добоја.

Члан Предсједништва ПДП 1999 Миленко Врачар, који је и носилац листе одборника за Скупштину Бањалуке и бивши републички министар финансија, рекао је да ова странка нуди пет приједлога за економски прогрес Бањалуке.

Ријеч је о томе да у Бањалуци треба основати научно-технолошки парк, те смањити парафискалне намете, а неке о њих, гдје год је то могуће, укинути зарад умањења оптерећења привреде.

"Потребна је афирмација јавно-приватног партнерства, страних директних инвестиција и међугенерацијске солидарности, социјалне укључености и задругарства", рекао је Врачар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана