Ђорђе Ћелић: У политици је улог већи него у спорту

PR
Ђорђе Ћелић: У политици је улог већи него у спорту

Име Ђорђа Ћелића одавно је познато и ван Бањалуке, нарочито поклоницима рукомета. Успјеси које је овај млади спортиста остварио сврставају га у сам врх бањалучког спорта.

На челу првог тима РК Борац м:тел је већ пет година, а за то вријеме његова екипа је четири пута освојила Куп Републике Српске, пет пута Куп БиХ и исто толико пута била шампион Босне и Херцеговине.

У међувремену је завршио Правни факултет у Бањaлуци и почео да ради у струци. Тренутно се спрема за полагање правосудног испита.

У протеклих 10 година, Ђорђе Ћелић је Бањалучанима приредио много прилика за славље, а сада је одлучио да заигра у једном другом тиму. На предстојећим локалним изборима кандидат је за градског одборника испред Социјалистичке партије.

Каже да се на овај корак одлучио како би заједно са другим младим људима покушао да на један другачиији начин допринесе напретку града у коме живи.

- Сматрам да својим знањем и радом могу да допринесем развоју нашег града. Кад кажем развоју, ја сам свјестан да не могу направити одједном неке велике ствари, нити мијењати систем. За почетак да урадим бар једну ствар која ће побољшати живот мојих суграђана, за мене је успјех.

* Како из угла кандидата за одборника гледаш на ону чувену фразу коју приписују спортистима - важно је учествовати?

- За разлику од спорта у политици је улог доста већи јер се резултат тога директно односи на живот грађана. Мој улазак у политику не значи само да ћу се кандидовати за одборника, па ако прођем прођем. Без обзира на резултат избора ја ћу наставити свој рад како би заједно створили боље услове за живот у граду.

* Шта је оно на шта би се посебно фокусирао као градски одборник уколико будеш изабран?

- Желим да представљањем својих суграђана у скупштини Града помогнем рјешавању проблема са којим се сви ми свакодневно сусрећемо. Радићу на унапређењу спорта у граду и већој промоцији међу најмлађом популацијом. Такође планирам да покренем иницијативе за рјешавање проблема младих људи и њихово задржавање на овим просторима. У приоритет треба ставити рјешавања великих инфраструктурних проблема. Треба пронаћи адекватно рјешење да спријечи даље онечишћавање Врбаса, које представља један од симбола Бања Луке.

* Многи успјешни спортисти након професионалне каријере направили су добре резултате у политици и бизнису. Гдје ти видиш себе у будућности?

- Спорт много утиче на човјека, поред стварања побједничког карактера гдје увијек желиш да побједиш тако и у спознаји многих других ствари. Спортисти током своје каријере науче да гледају на ствари много шире а што им касније и доноси неку предност у животу. Мој будући ћиљ је да наставим да улажем у своје образовање и да градим своју каријеру.

Унаприједити привреду

* Шта је твоја прва асоцијација на Бањалуку, како би је у најкраћим цртама представио неком ко у њу долази први пут?

- Моја прва асоцијација на Бањалуку је топао однос грађана према свима који дођу у наш град. Бањалука никада није имала предрасуде ни према коме и сви су добродошли. То је нешто што нас краси и чему треба да наставимо тежити.

* Шта је оно што треба мјењати у бањалуци да она буде још љепше мјесто за живот?

- Мора се уложити додатни напор да се унаприједи привредно окружење у граду. Побољшањем привреде дошли би до више радних мјеста и бољих услова рада запослених, а то би само по себи утицало на квалитет живота. Упоредо са тим треба наставити са инфраструктурним радовима. Требали би и радити на томе да бањалука остане град зеленила, а не да се полако претвара у „бетонску џунглу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана