Ђокић: Желимо велику реформу локалне политике у Српској

Срна
Ђокић: Желимо велику реформу локалне политике у Српској

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је вечерас у Источној Илиџи да ће ова политичка странка иницирати велику реформу локалне политике у Републици Српској.

"Ми смо партија која има врло јасну визију подршке локалном развоју и захтијеваћемо велику реформу локалне политике у Српској, посебно у дијелу промјена у организацији Министарства управе и локалне самоуправе да би овај ресор добио и надлежност да брине о локалном развоју општина, првенствено привредно-економском", рекао је Ђокић Срни уочи предизборног скупа СП-а у Источној Илиџи.

Он је нагласио да та синергија Владе Републике Српске и власти у локалним заједницама, у којој ће да учествују и чланови СП-а, треба да доведе до економског развоја свих општина, па тако и Источне Илиџе.

Ђокић је изразио очекивање да ће се млада екипа социјалиста на кандидатској листи у овој локалној заједници изборити за мјеста у одборничким клупама Скупштине општине Источна Илиџа.

"То је изузетно квалитетна екипа сјајних младих интелектуалаца, која ће оправдати наша очекивања, служити свом народу и радити за добробит становника Источне Илиџе", рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, изабрани одборници СП-а својим радом оправдаће повјерење бирача, а СП ће бити снажан политички фактор који ће и те како усмјеравати и помагати да буду реализовани сви квалитетни пројекти.

"Најважнији интерес СП кроз рад локалних управа јесте борба за економски развој, а тиме ћемо имати и виши ниво социјалне заштите у друштву", поручио је лидер СП-а.

Носилац кандидатске листе СП за одборника у Скупштини општине Источна Илиџа Јелена Кокић истакла је да је Општински одбор у овој локалној заједници превазишао све политичке несугласице и предизборне турбуленције и да спремно дочекује локалне изборе.

Она је нагласила да су принципијелност, стаменост и човјекољубље одувијек красили СП, као и да, осим изградње инфраструктуре у локалним заједницама, не треба заборавити на човјека и његово достојанство.

"Програм на којем ће се базирати наш рад јесте да човјеку обезбиједимо да ради и заради достојанствено", навела је Кокићева и обећала да ће поштовати све противкандидате и да ће се за одборничку клупу борити цивилизовано и демократски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана