Ђокић: Залагаћемо се за убрзани развој Српске

ГС
Ђокић: Залагаћемо се за убрзани развој Српске
Foto: ГС | Ђокић: Залагаћемо се за убрзани развој Српске

ГРАДИШКА - Предсједник Социјалитичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је да ће се социјалисти залагати за јачање економије и убрзани економски раст и развој Републике Српске, јер је то предуслов стабилности која је најпотребнија у наредном периоду.

"Економско-социјални развој подразумијева бржи раст наше економије, посебно кроз раст инвестиција, а, с друге стране, држава мора да утиче својим мјерама на смањење цијене, јачање конкурентности привреде и да на тај начин спријечимо повечање инфлације која је сада видљива", рекао је Ђокић новинарима у Градишци, гдје је одржана предизборна трибина коалиције СП-НДП-СНП.

Он је истакао да други смјер политике СП-а мора бити трајна борба за стабилност и очување мира на овим просторима.

"Зато смо подржали кандидатуру Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ. Сви ми заједно са њима као важан тим треба да народу осигурамо мир и стабилност", рекао је Ђокић.

Он је истакао да СП има веома организовану партију на простору Републике Српске у свим изборним јединицама, а будући да је на овим изборима учествује у коалицији са НДП-ом и СНП-ом оствариће резултат који ће бити бољи од очекиваног на почетку ове кампање.

"То значи да можемо остварити најмање девет директих мандата у свих девет изборних јединица", рекао је Ђокић, који је и носилац листе СП-НДП-СНП за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици шест.

 

Предсједник Градског одбора СП Градишка Страхиња Јуришић изјавио је да је ово екипа младих људи која очекује добар резултат на предстојећим општима изборима.

"Социјалисти брину о народу и вјерују у социјалистичке идеје једнакости и стабилности нашег друштва и мислимо да сви требају да се држе тога", рекао је Јуришић, који је и кандидат ове коалиције за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два.

Носилац листе ове коалиције за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јеиници један Давор Стрика изјавио је да је СП као партија у претходном периоду радила на повећању минималних и просјечних плата и повећању пензија и не жели да стане на томе.

"Морамо радити на томе да нашем друштву увијек буде боље и зато је наша парола на овим изборима За бољу Српску и сигуран сам да ће кандидати који су представљени не само овдје, већ у цијелој Српској, одговорити том задатку", рекао је Стрика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана