Ђокић у Рудом: Потребна нова политика локалног развоја

ГС
Ђокић у Рудом: Потребна нова политика локалног развоја

РУДО - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је данас у Рудом да је крајње вријеме да се усвоји нова политика локалног развоја, која би обезбиједила бољи живот у свим локалним заједницама широм Републике Српске.

 “Био сам прије два дана у Љубињу, некада је тамо живјело 5.000 људи, колико их је изашло из рата, сада их има око 2.000. То је невјероватно. Морамо политику локалног развоја потпуно другачије поставити на ноге и дјеловати, првенствено преко људи који ће ући у власт, у локалне парламенте, да буду одборници који ће захтијевати од државе предузимање таквих мјера а да ми и сами будемо спремни, не само да их прихватимо, него да их креирамо заједно са вама и да се то напокон почне мијењати озбиљније јер ћемо, у супротном, изгубити многе општине”, поручио је Ђокић.

Он је додао да је потребан снажан притисак на институције државе да се овим питањем још озбиљније баве.

„Када говоримо о помоћи локалним заједницама широм Републике Српске, посебно бих нагласио нужност још већих подстицаја у пољопривреди, за набавку механизације, средстава за производњу”, рекао је Ђокић.

Носилац листе Социјалистичке партије у општини Рудо Нинослав Пријовић истиче да СП у изборни циклус улази са жељом да њихов партијски рад и рад на терену допринесе стварању једне боље атмосфере у општини.

„Општина нам је у тешкој економској ситуацији, надам се да ће одабир нових одборника и формирање нове скупштинске већине помоћи да се крене једним бољим и здравијим путем. Првенствено да ћемо обезбиједити опстанак наших младих људи који нас тренутно у великом броју напуштају”, поручио је Пријовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана