Ђокић: У Пелагићеву желимо да наставимо посао који је прекинут прије четири године

ГС
Ђокић: У Пелагићеву желимо да наставимо посао који је прекинут прије четири године

ПЕЛАГИЋЕВО - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић рекао је да ова странка на предстојећим изборима има свог кандидата за начелника општине Пелагићево Симу Стакића и жели да настави да ради на развоју ове локалне заједнице и њених привредних капацитета.

"Желимо да наставимо посао који је прекинут прије четири године", истакао је Ђокић у Пелагићеву на предизборној трибини на којој је Социјалистичка партија представила кандидата за начелника општине и изборну листу.

Он је нагласио да је важно да локалне заједнице буду кључ привредног развоја, а не да буду само брига Владе Републике Српске.

- Битно је да локалне заједнице преузму одговорност за сопствени привредни развој, да не чекају да неко други то учини за њих. Републичке институције су ту да донесу одговарајуће политике које ће то олакшати, али привредни развој је много сложенија ствар, за који је неопходно максимално ангажовање представника локалне власти. Улога начелника у развоју привреде је кључна и ми ћемо се за то залагати. Они морају о томе бринути. Полицентрични раст је оно што нам је реално потребно и подједнак фокус на сваку општину - рекао је Ђокић.

Носилац листе СП у Пелагићеву Дамјан Ђуричић позвао је присутне да подрже кандидате СП-а за одборнике и начелника.

- Све што видите око нас је плод неких других, бољих времена у којима смо живјели, а то је било вријеме социјалиста, које желимо и које ћемо да вратимо – рекао је Ђуричић.

Кандидат за начелника Симо Стакић је на трибини рекао да жели да настави пројекте које је Социјалистичка партија започела док је био на власти у општини Пелагићево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана