Ђокић у Костајници: Политика економског снажења кључ за бољу Српску

ГС
Ђокић у Костајници: Политика економског снажења кључ за бољу Српску

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је вечерас у Костајници да су људи који су на листама поменуте партије гаранција за остварење онога што социјалисти пропагирају својим политикама и програмима.

- То су поштени, часни људи, стручњаци у областима којима се баве и надасве добри људи. Желимо стабилну Српску и да млади људи нашу Републику препознају као такву, као мјесто гдје има будућности за њих. Желимо да окренемо ток миграција, покушавамо да будемо визионари. Увијек смо били претеча нечег новог и иновативног, желимо да промовишемо потребу економског напретка као главног предуслова очувања нашег идентитета. Очување нашег идентитета и уставно-правног уређења је предуслов напретка – рекао је Ђокић.

A group of people sitting at a long tableDescription automatically generated

Лидер ссоцијалиста је поручио окупљенима да се једино економским оснаживањем Републике Српске можемо изборити са спољним притисцима и одупријети свим условљавањима којима смо изложени, а који блокирају наш напредак.

- Политика економског снажења је кључ свега, кључ сваке промјене на боље, кључ за бољу Српску! – рекао је Ђокић.

Предсједник Извршног одбора Главног одбора СП Душко Милуновић је рекао како је ова партија имала "страшне ударе са циљем њеног расипања".

A person standing at a podium with a microphoneDescription automatically generated

- Али ти који су то били наумили су из вида изгубили чињеницу да наша социјалистичка идеја траје преко сто година, а и да имамо и предсједника који је свој живот посветио социјалној правди и равноправности и солидарности међу људима. И то је та велика ствар која нас разликује од других и то је оно што нас је одржало и ојачало и што ће нас још више јачати у периоду пред нама - рекао је Милуновић.

Предсједник Општинског одбора СП Костајница Марко Чолић поручио је да партија чији је члан није партија конфликта, због чега су спјели да саставе одличну листу.

A person standing at a podium with a microphoneDescription automatically generated

- Приступачни смо за све људе, наша листа осликава структуру нашег града, ту су високообразовани људи, али и студенти, пензионери, привредници, пољопривредни радници, самохране мајке, а посебно смо поносни да од 13 мушких кандидата на листи, осам су борци прве категорије. Снага партије се мјери бројем одборника и моћи ћемо да утичемо на живот грађана и његово унапређење само уколико учествујемо у власти. Зато учинимо све ових задњих дана да се што више приближимо грађанима и изборимо за сваки глас - рекао је Чолић и додао како социјалисти у Костајници подржавају кандидата СНСД-а Николу Јањетовића за првпг човјека ове општине.

Носилац листе ОО СП Костајница Милош Штековић поручио је да социјалисти у Костајници имају дугу традицију, учествују у раду локалне самоуправе као одборници практично од њеног оснивањате да су дали значајан допринос развоју општине.

A person standing at a podiumDescription automatically generated

- Овај пут очекујемо три одборничка мандата, на тај начин бисмо могли наставити да ефикасно учествујемо у локалној власти, као што смо и у претходне четири године, јер смо имали предсједника Скупштине општине Костајница из наше партије и дали смо пуно допринос развоју наше локалне заједнице. Наши приоритети за наредни период су стварање услова за запошљавање младих и спречавање одлива становништва. Такође, морали бисмо активно да се позабавимо односима у привреди, како бисмо омладини пружили прилику да раде. Такође, треба радити на омогућавању одређених повластица које се тичу градње кућа и станова, посебно с обзиром на то да је у припреми закон о ослобађању од ПДВ-а при куповини прве некретнине - рекао је Штековић а потом се захвалио Влади Републике Србије и Влади Републике Српске за сву прекопотребну логистичку и финансијску помоћ након непогода које су задесиле ову општину у периоду од 2019. године до данас, тј. земљотреса и поплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана