Ђокић: Спровести озбиљну реформу система локалне управе

Срна
Ђокић: Спровести озбиљну реформу система локалне управе

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је вечерас да СП жели да у наредним годинама покрене и спроведе озбиљну реформу система локалне управе и самоуправе у Републици Српској.

“То ће прије свега ићи у правцу подизања на далеко виши ниво организације система локалне власти и власти Републике Српске с циљем економског развоја сваке локалне заједнице у Српској”, рекао је Ђокић новинарима на предизборном скупу у Козарској Дубици.

Он је додао да је економски раст и развој предуслов стабилности и развоја цјелокупног друштва.

“Зато се том питању морамо посветити на другачији, потпуно нов начин у појединим секторима организације наше Републике него што смо то чинили претходних година да би становништво било задовољно”, рекао је Ђокић.

Он је истакао да Козарска Дубица има потенцијал за развој, али да га треба додатно подстакнути и организовати.

“СП је овдје била увијек опредијељена ка раду, ка стварању нових вриједности, ка развоју, али у наредним годинама желимо да ту димензију развоја осјетимо сви заједно на другачији начин и ми томе желимо дати допринос. Имамо сјајну листу кандидата и кадрова који су спремни да овдје као одборници дају допринос за напредак и развој Козарске Дубице”, закључио је Ђокић.

Представљању кандидата СП-а за одборнике у Козарској Дубици присуствовао је и потпредсједник Социјалистичке партије Србије Александар Антић.

Антић је руководству и члановима СП-а пожелио срећу пред наступајуће локалне изборе у Републици Српској и БиХ, те нагласио да је потпуно природна сарадња и заједништво социјалиста Српске и Србије.

“Ми смо у суштини једна иста прича, иста идеја, једна организација са двије стране Дрине која дијели исте вриједности, која се бори за исту политику и имамо исте циљеве. Ми навијамо за СП у Републици Српској на изборима”, рекао је Антић.

Он је нагласио да вјерује у програм СП у функцији бољег живота за грађане Републике Српске, те да ће партија остварити добар изборни резултат и повећати број својих одборника у свим локалним самоуправама.

Носилац одборничке листе СП-а у Козарској Дубици Душко Милуновић изјавио је да одборничку листу чине добри, вриједни и поштени људи који могу да промијене економски амбијент у Козарској Дубици и искористе све предности које има ова општина.

“То је, прије свега, наш повољан географски положај на самој граници ЕУ. Залагаћемо се за развој села, унапређење путне и водоводне инфраструктуре, подстицаје земљорадницима, те развој пратеће прерађивачке индустрије и туризма”, рекао је Милуновић.

Он је нагласио да ће се СП залагати и за смањење намета својим суграђанима, односно смањење цијене воде и комуналних услуга, чување културног и историјског насљеђа и очување споменика и спомен-обиљежја из одбрамбених ослободилачких ратова.

“Позивам грађане Козарске Дубице да гласају за социјалисте јер је то глас за економски развој и бољу будућност. То је глас за све нас у Козарској Дубици”, поручио је Милуновић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана