Ђокић: Социјалисти спремни да допринесу расту и развоју Брчког

ГС
Ђокић: Социјалисти спремни да допринесу расту и развоју Брчког

БРЧКО - Синоћ је у препуној сали Културног центра у Брчком одржана предизборна трибина Социјалистичке партије. Присутнима су се обратили брчански социјалисти, а затим и предсједник СП Петар Ђокић, чији је допринос развоју ове локалне заједнице немјерљив.

– Неки се питају зашто брчански социјалисти трају 31 годину. Кроз многа смутна и тешка времена имали смо веома важну и активну улогу у очувању идентитета нашег народа, у креирању нових политика након грађанског рата. Многи су приступили нашој партији у Брчком, јер су препознали нашу посвећеност рјешавању конкретних проблема и рушењу многих препрека на том путу – рекао је Ђокић.

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да специјални статус који Брчко има у региону представља шансу коју треба искористити и да дистрикт треба да постане мјесто у које ће људи долазити и инвестирати.

– Ми треба да отворимо могућности да се то оствари и на тај начин побољшамо општу слику Брчко дистрикта и задовољимо потребе грађана – истакао је Ђокић.

Он је навео да су неопходне промјене, прије свега у сфери привреде и индустрије, што ће допринијети већој запослености у Брчком.

Ђокић је изразио очекивање да ће СП у Брчком на изборима 6. октобра остварити резултат као прије четири године, али да овог пута неће остати у опозицији.

– Желимо да као партија дамо снажан допринос расту и развоју Брчко дистрикта – поручио је Ђокић.

Носилац изборне листе СП за Скупштину дистрикта Зоран Кокановић рекао је да Брчко "стагнира у протеклих 12 година откако социјалисти нису у власти".

– Брчко има превелики административни апарат и лоше здравство, док спорт и култура готово да не постоје. Ову ситуацију је неопходно што прије мијењати – нагласио је Кокановић.

Кључни циљ социјалиста је побољшање привредне ситуације у Брчко дистрикту, нарочито у области индустрије, која је доживјела слом, те данас Брчко није ни близу значајног индустријског центра каквог је било раније у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана