Ђокић: Приоритет су економски раст и инвестиције

Срна
Ђокић: Приоритет су економски раст и инвестиције

БИЈЕЉИНА - Социјалистичка партија /СП/ на овогодишњим изборима очекује велику подршку грађана јер је претходне четири године савјесно и одговорно радила за добробит Републике Српске, што се и види, изјавио је лидер странке Петар Ђокић на вечерашњем отварању кампање у Бијељини.

“Радићемо и даље за развој Републике, а он ће се осигурати кроз убрзани економски раст и нове велике инвестиције од којих смо многе већ започели”, рекао је Ђокић новинарима и додао да су у Српској активне 2,2 милијарде КМ инвестиција само у области енергетике, за шта је он одговоран у Влади.

Он је додао да ће инвестиције и економски раст осигурати више новца за све друге потребе које се финансирају из буџета Републике Српске, као што су веће пензије, плате, накнаде за борачко-инвалидску заштиту, већу подршку здравственом и образовном систему, пољопривреди и индустријској преради.

“На основу онога што смо радили и велике подршке коју смо стекли улазимо у изборну кампању као друга по снази политичка групација и са великим оптимизмом за изузетан резултат”, истакао је Ђокић.

Према његовим ријечима, СП подржава кандидате СНСД-а за предсједника Републике Милорада Додика и Жељку Цвијановић за члана Предсједништва БиХ.

Предсједник Градског одбора СП-а Бијељина Недељко Јовић рекао је новинарима да су у Бијељини у коалицији са НДП и Српским покретом из Братунца и да ће током кампање представити програм и идеје за опстанак и развој Републике Српске.

“Као озбиљна политичка партија имамо велику подршку у Бијељини и Изборној јединици шест и сигуран сам да ћемо освојити најмање два директна посланичка мандата и допринијети освајању директног мандата за Парламентарну скупштину БиХ”, навео је Јовић.

Дружењем социјалиста вечерас је свечано отворена изборна кампања под слоганом - “За бољу Српску”.

Бијељина има више од 110.000 бирача, а за опште изборе пријављена су 63 политичка субјекта - 37 странака, девет коалиција и 17 независних кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана