Ђокић: Потребна либерализација граница између БиХ и Србије

Срна
Ђокић: Потребна либерализација граница између БиХ и Србије

ВИШЕГРАД - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је данас у Вишеграду да развој ове општине није могућ уколико се не либерализује граница између БиХ и Србије на овом подручју.

Он је након састанка са кандидатима СП-а за одборнике истакао да се то може постићи дијалогом између власти Србије и Републике Српске, односно БиХ.

“Ту морамо спровести реформу и то се односи на сва погранична мјеста. Дајем подршку стварању посебних привредних зона које могу бити слободне зоне на основу врсте интересовања и то би било пожељно у свакој локалној заједници. Вишеград је једна од општина у којој се то може развијати”, рекао је Ђокић.

Он је истакао да Вишеград има изузетну културолошку димензију посебно због културно-историјског насљеђа које је овдје импресивно и аутентично за шире просторе.

“Мислим да смо се и ту као партија препознавали уз развој једне нове димензије као што је Андрићград. Ми смо као партија ту идеју снажно подржавали и тада, а и сада. Сматрамо да она има велики значај”, нагласио је Ђокић.

Он је истакао да ће СП у наредном периоду дјеловати кроз локалну Скупштину, а у сарадњи са институцијама Републике Српске додатно развијати интерес за ово подручје као једно од изузетно значајних мјеста у региону.

“Подржавамо и развој енергетског сектора који у овом току ријеке Дрине има потенцијала да се унапређује. Област пољопривредне производње и ту морамо улагати додатне напоре и заједно са локалном влашћу треба да креирамо оне програме који су реални и које се могу остварити и да доведемо нове инвестиције. Вишеград је сам по себи бренд и то требамо искористити”, навео је Ђокић.

Носилац листе Жељко Шеврт рекао је да је СП у претходне четири године настојао да оправда постојање, а сада са искуством креће у побједу за Вишеград, за СП.

“Очекујемо одличан резултат, спој младости, искуства даје нам снагу и вољу да у нашем Вишеграду побољшамо многе сегменте живота. Вишеград се налази на раскрсници путева, а нама близина Србије утиче повољно на туризам и зато морамо бити добри домаћини и привући још више туриста”, навео је Шеврт.

Он је истакао да су вишеградски социјалисти дио коалиције СНСД, ДНС и СП и да подржавају кандидата СНСД-а за начелника Младена Ђуревића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана