Ђокић посјетио фабрике у Котор Варошу: Поносни смо на наше привреднике

Г.С.
Ђокић посјетио фабрике у Котор Варошу: Поносни смо на наше привреднике

КОТОР ВАРОШ - Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства у Влади Српске Петар Ђокић, потпредсједник СП Срђан Тодоровић, кандитат СП за начелника општине Котор Варош Слободан Жупљанин и министар трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац посјетили су данас компаније Сим техник, Механичке конструкције и Спортек у Котор Варошу.

Ђокић је том приликом рекао да је поносан када види да су ове фирме уз помоћ Владе РС достигле свјетске стандарде у квалитету производње, захваљујући чему су препознати у цијелом свијету као квалитетни и позудани партнери.

– Поносни смо када видимо да су ове фирме уз перманентну помоћ Владе РС достигле ниво производње који је у појединим сегментима премашио европске стандарде. Веома је значајно њихово препознавање трендова у привреди, посебно оног у области енергетске ефикасности. На овим објектима је соларна електрана инсталисане снаге од једног мегавата чију смо изградњу прије неколико година помогли, што значи да они у процесу производње користе сопствену, зелену, енергију. Тако су добили на вриједности своје производње, али и на угледу који уживају као савремени произвођачи. То је тренд који данас свијет тражи и потреба какву треба развијати на објектима у привреди широм Српске. То се данас већ може видјети на многим објектима и халама, посебно у регији Бања Лука, гдје се користи енергија из овакве производње – рекао је Ђокић.

Он је рекао да је потребно посебно истаћи колики ниво солидарности су показале ове фирме задржавајући раднике у бременима када нас је погодила пандемија. Они ове године нису отпуштали раднике нити су им смањивали плате, чиме су показали да су предузеће којем се заиста увијек исплати помагати.

– Ово су свијетли примјери како се може успјети када се у рад унесе довољно ентузијазма, када се добије адекватна друштвена подршка и размијевање, када се марљиви људи посвете послу. Они су показали како се то може постићи – рекао је Ђокић.

Слободан Жупљанин, кандидат за начелника општине Котор Варош и савјетник предсједника РС је рекао да је веома задовољан посјетом и што су добили обећање да ће се подршка наставити и у будућности.

– Морам да изразим задовољство што је данас у Котор Варошу била овако висока делегација из Владе РС и Савјета министара БиХ. Они су данас обишли три најзначајнија привредна колектива у нашој општини, један у области у обућарске и два у области металске и машинске индустрије. То су наши највећи извозници, наш понос и дика. Они извозе комплетан асортиман у иностаранство, што је за схваку похвалу. За нас је важно, а чули смо и од министара, да ће и даље имати велику подршку у раду, независно од тога како се буде одвијала ситуација. Ове компаније ће и даље уживати максималну подршку како би наставили развој и ширили своје пословање – рекао је Жупљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана