СП у Челинцу: Храбро за бољу Српску

Г.С.
СП у Челинцу: Храбро за бољу Српску

Челинац - Караван предизборне кампање под називом “За бољу Српску” коју чине коалициони партнери Социјалистичка партија Петар Ђокић, Народни демократски покрет и СНП зауставио се у Челинцу у суботу 10.септембра у препуној дворани Центра за културу на којем су представљени сви кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ у ИЈ3.

Организатор овог догађаја био је Општински одбор Социјалистичке партије у Челинцу који традиционално представља јако упориште социјалиста дуги низ година.

На Трибини у Челинцу грађанима су се обратили предсједник ОО Социјалистичке партије Дејан Куртиновић који је уједно и кандидат за посланика у народној скупштини Републике Српске у ИЈ 3, као и остали кандидати Велибор Станић, Давор Стрика и Јелена Куртиновић са листе за ПД ПС БиХ.

Кандидат за народног посланика Дејан Куртиновић представио је грађанима Челинца визију свога будућег рада у којем је нагласио развој Челинца у свим сегментима, нарочито приближавање Граду Бањалука као центру Републике Српске са намјером да Челинац у скоријој будућности буде град младих и образованих људи који своје запослење и животне планове везују за останак у Републици Српској. Брига о младим људима је централна порука којом се обратио Дејан Куртиновић.

Предсједници СП Петар Ђокић и НДП-а Драган Чавић у своме обраћању подвукли су значај овогодишњих избора у свјетлу перманентних притисака који долазе од стране бошњачких партија из Сарајева и неопходности да се патриотске снаге у Републици Српској морају удружити на овоме путу, минимизирати личне сујете И снажно радити на јачању капацитета Републике Српске у погледу развоја инфраструктуре, енергетских капацитета уз велику и свакодневну бригу о најугроженијим слојевима друштва у Републици Српској што и чини окосницу Програма Социјалистичке партије у Републици Српској. Ђокић је истакао да је захвалан што грађани препознају залагања младе генерације социјалиста у Челинцу која, уз подршку старијих колега, има храбрости и воље да ради на напретку и развоју своје локалне заједнице.

Посебно је наглашена важност избора за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ гђе су сви учесници позвали грађане Општине Челинац да подрже избор Милорада Додика и Жељке Цвијановић.

Скупу у Челинцу присуствовали су и потпредсједник СП и носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ у ИЈ 1 Давор Стрика, кандидати за посланике у Представничком дому Парламента БиХ Јелена Куртиновић, Горан Бобар, Милан Торбица, кандидат НДП-а Зорка Андрић, као и предсједник НДП-а и кандидат на листи СП-НДП-СНП за посланика у НС РС Драган Чавић, те кандидати за посланике у парламенту Српске Давор Шешић, Славица Миликић, Блашко Каурин, Миро Јуришић, Предраг Тешић, Тамара Сумоња Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана