Ђокић истакао значај развоја привреде на локалном ниову

Срна
Ђокић истакао значај развоја привреде на локалном ниову

ПАЛЕ - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић указао је данас на Палама на значај развоја привреде на локалном нивоу.

Ђокић је рекао Срни и да је најважнија реформа коју треба споровести она која ће бити у функцији подршке локалном развоју привреде.

Он је послије предизборног скупа и представања кандидата за одборнике СП на Палама истакао да синергија Владе Српске и локалних власти, у којој ће да учествују и чланови СП, треба да доведе до економског развоја свих општина, па тако и општине Пале.

Ђокић је додао и да треба стимулисати рађање и заштитити мајке које рађају више дјеце да би имале трајну социјалну сигурност.

Носилац кандидатске листе СП за одборника у Скупштини општине Пале Босиљка Боровчанин рекла је Срни да ће општински одбор ове странке и кандидати водити фер и коректну кампању и да неће више бринути о ономе што су други радили.

“Желимо да свим људима обезбиједимо нормалне услови за живот, на основу којих би они били у прилици да планирају животе и оснују породице”, навела је Боровчанин, која очекује да ће два одборника СП ући у Скуштину општине Пале.

Ђокић се претходнио састао и са члановима Општинског одбора СП у Рогатици гдје је нагласио важност доброг резултата социјалиста у тој општини, те истакао како ће радити на реформи локалне заједице и предложити измјене неких прописа, саопштио је СП.

“Акценат ће бити на привредном расту општина јер је он основа сваког другог напретка”, навео је Ђокић и додао да се мора поправити комуникација локалних заједница са Владом и ресорним министарством и да је потребно градити амбијент у којем ће инвеститори долазити и улагати у развој заједница.

Борко Новаковић, носилац одборничке листе СП у Рогатици, рекао је да овај одбор на својој листи има четири одборника и да се надају једном мјесту у локалној скуппштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана