Ђокић: Фокус СП на економском расту и развоју Прњавора

Г.С.
Ђокић: Фокус СП на економском расту и развоју Прњавора

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је синоћ у Прњавору да је фокус ове партије у наредне четири године, али и послије тога, питање економског раста и развоја од чега зависи сваки облик сигурности, политичка и социјална стабилност, као и да све развојне активности могу бити остварене уколико постоји економски напредак.

Ђокић, који је присуствовао представљању кандидата СП-а за Скупштину општине, рекао је да Прњавор има потенцијале и услове да може ићи даље, брже и више у економском расту.

"Наш програм је такав да смо креирали идеје које заједно са институцијама Републике Српске треба да нас доведу на позицију да Прњавор добије још снажнију подршку, да се економски снажи, да се посебно одвија активност у новој пословној зони, да се усмјеравају производни програми у различите дијелове Републике Српске, па тако и у Прњавор", рекао је Ђокић.

Он је истакао да је највећа гаранција да се то све оствари у људима, будућим одборницима, кадровима СП који су, како је рекао, млади, образовани, креативни, који већ имају одређена политичка искуства и знања, довољна да могу да се ставе у функцију подршке и доприноса за развој Прњавора.

"Очекујемо да СП у Прњавору добије ону врсту и обим подршке да буду важан, конструктиван фактор друштвеног живота ове општине, тако да идејама и политиком коју заступају и за коју се боре помогну у даљем развоју локалне заједнице" , истакао је Ђокић.

Кандидат СП-а за одборника у Скупштини општине Прњавор Сњежана Зорић Вујић рекла је да је ова партија дала смјернице за домаћинско вођење општине, да буџет општине буде јаван и транспарентан, да се улаже у свако село, да се поштује план капиталних инвестиција и да се што више улаже јер је то основа напретка.

"У нашем програму заступљена је и брига о старим лицима, базирамо се на спорт, посебно више улагања у школски спорт и дјецу, а једна од битних ставки је наше залагање да недјеља буде нерадни дан, да недјеља буде дан за породицу и одмор, јер је породица као стуб друштва најбитнија и само ако имамо здраву породицу имамо и здраво друштво", нагласила је она.

На листи Социјалистичке партије за Скупштину општине Прњавор налази се 25 кандидата.

Шеф Изборног штаба Социјалистичке партије Слободан Протић истакао је да Социјалистичка партија веома оптимистично иде ка 15. новембру.

"Ово је једна од најмлађих листа и то је посебна снага СП у Прњавору и уопште. Видим да имате конкретне, планске и дугорочне политике, што је добро. Ми смо јасно дефинисали политике коју желимо проводити и људе који су спремни да се боре за бољи живот свих нас. Наше анкете и анализе говоре да нам је највише потребна развијена економија као основа укупног бољитка и просперитета и ми ћемо ка томе стремити. Само јединствен Прњавор може ићи напријед. Имате све предуслове за бољи живот. Ми смо у политичком животу мјера културе дијалога, коју његујемо већ 27 година. Та мјера ћемо бити и убудуће. Вјерујем да ћемо у Прњавору постићи најбољи резултат у претходних 27 година", рекао је Протић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана