Ђокић: Економски развој приоритет

Срна
Ђокић: Економски развој приоритет

БЕРКОВИЋИ - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић поручио је у Берковићима да ово мјеста има неколико развојних могућности, а да се политика СП заснва на економском развоју, као приоритету.

Ђокић је рекао да је СП и у претходне четири године, иако није у систему локалне власти, бринула о овом подручју, те навео да су обезбиједили средства из Развојног програма Републике Српске за изградњу водовода у насељу Дабрица, а недавно је Влада обезбиједила додатна средства да би се тај пројекат наставио.

Он је навео да Берковићи имају неколико занимљивих развојних могућности као што је улагање у рударску производњу и њен развој, првенствено експлоатације камених агрегата који овдје имају изузетно висок квалитет и та производња се већ одвија на два локалитета.

– Али, могуће је на још неколико локалитета засновати такву производњу и на томе ћемо радити у наредном периоду – рекао је Ђокић и додао да ће то омогућити нова запошљавања и инвестиције.

Од велике је важности, истакао је Ђокић, да се активира производња боксита на подручју општине Берковићи, гдје постоје изванредни услови да се направи соларни парк.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије у Берковићима и носилац одборничке листе Миливоје Радишић рекао је да да је ова партија у протекле четири године постала препознатљива у Берковићима будући да су послије дуго времена у локалној Скупштини имали одборника.

Он је навео да су радили за добробит људи и за развој општине, те навео пројекат изградње водоводног система Дабрица чији је почетак ресорно министарство помогло са 120.000 КМ, а Влада Српске обезбиједила још 100.000 КМ за завршетак.

Он је подсјетио да су радили и на развоју инфраструктуре у околним селима, покренули многобројне пројекте за експлоатацију архитектонског камена који се извози у Кину, као и започели причу о индустријској зони.

–Имамо заинтересоване инвеститоре за соларне панеле који ће ускоро, надам се, бити инсталирани у Берковићима – рекао је Радишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана