Ђокић: Без социјалиста нема добре власти, остајемо у политичком врху Републике Српске

ГС
Ђокић: Без социјалиста нема добре власти, остајемо у политичком врху Републике Српске

БАЊАЛУКА – Очекујемо бољи резултат него на претходним изборима, а оптимизам градимо на досадашњем току кампање и посјећеношћу скуповима које организује наша партија, рекао је лидер Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић Ђокић је гостујући у емисији „Очи у очи-објетивно”, коју реализује портал бањалука.нет у сарадњи са Елта ТВ рекао да је СП једина партија која је имала пораст и чланства и мандата у НС.

-Долазак посланика у наш клуб је потврда квалитетне идеја и програма СП. СП професионално дјелује и труди се да оправда очекивања грађана - истакао је Ђокић.

Ђокић је нагласио да је Република Српска данас неупитна и да је никакви притисци не могу „пореметити”.

-Република Српска је неупитна, институционално је организована да је нико не може поколебати. Не може је пореметити било какав удар са стране, а има притисака са стране, али ми имамо стабилан систем, а на томе смо сви радили у протеклом периоду - додаје Ђокић.

Лидер СП-а је казао да му коалиција са којом излази на изборе улива сигурност у одличан резултат, те да очекује мандате из свих изборних јединица.

Ђокић истиче да СП остаје у самом политичком врху Републике Српске.

Ђокић је нагласио да је СП доживјела чишћење након одласка и искључивања из странке.

-Након иступа посланика из СП странка је доживјела „прочишћење“. СП његује социјалистички дух и поштује демократске принципе, а сада могу рећи да ти који су отишли из странке немају никакве везе са социјалистичком идејом и нису жељели да учествују у тимском раду, а не можемо допустити да се некоме унутар странке намећу идеје - каже Ђокић.

Ђокић је казао да је СП најдуговјечнији партнер са СНСД и изразио наду да ће се ти поратнерство бити сачувано, али да то не зависи само од СП.

-Без социјалиста нема добре власти - додаје Ђокић.

Додаје да сматра да је ДНС погријешио изласком из такве коалиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана