Ђокић: Без развоја општина, нема развоја других сегмената друштва

Срна
Ђокић: Без развоја општина, нема развоја других сегмената друштва

КОСТАЈНИЦА - Социјалистичка партија на једнак начин гледа на велике и мале општине јер сваком треба пружити исту шансу, рекао је Срни предсједник ове странке Петар Ђокић приликом посјете општини Костајница.

“Закључујући изборну кампању у Костајници, Социјалистичка партија исказала је поштовање према малим општинама. Политика ове партије је политика подршке локалном развоју кроз нову политику економског развоја локалних заједница и реформу локалне управе и самоуправе”, рекао је Ђокић.

Он је додао да без убрзаног економског развоја општина нема ни развоја других сегмената друштва, ни социјалне сигурности.

Према његовим ријечима, политика економског раста се може остварити тако да Влада Републике Српске буде носилац и координатор развојних активности у општинама стварањем нових привредних програма у свакој од локалних заједница уважавајући њихове специфичности.

“Морамо бринути и о демографском распореду који се драматично негативно мијења, губимо становништво у руралним срединама, смањује се број становника у градовима и то морамо зауставити новом наталитетном политиком која ће обухватити подршку породици, брачним заједницама, те заштиту жена које рађају више дјеце”, истакао је Ђокић.

Он је рекао да треба побољшати и међународни положај Српске како би се стекло повјерење међународних привредних центара који ће помоћи да се дио капитала који се сели из азијских земаља усмјери у ова подручја, ради оснивања нових предузећа и заустављања одласка становништва.

“То је велика реформа која нас чека у наредним годинама, а Социјалистичка партија зна како то покренути и већ наредних дана ћемо понудити премијеру да у програм економских мјера за идућу годину уђе ова реформска идеја”, навео је Ђокић.

Он је нагласио да кандидатска листа и кандидат за начелника Социјалистичке партије у Костајници могу да прате идеју странке да епицентар политике треба да буде економски развој.

Кандидат Социјалистичке партије за начелника општине Марко Чолић рекао је да Костајница има све предиспозиције да се у њој организује угодан живот и рад.

“Тренутно није тако, због чега сам прихватио кандидатуру за начелника јер знам да се може обезбиједити несметано функционисање и развој ове општине. Ми ћемо вратити повјерење грађана у власт, престаћемо са подјелама на подобне и неподобне, што се посебно односи на младе људе који се тешко запошљавају”, рекао је Чолић.

Он је поручио да начелник мора да буде у служби свих грађана без обзира на њихова опредјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана