Дјела говоре: Станивуковић најавио велике пројекте за Поткозарје

ГС
Дјела говоре: Станивуковић најавио велике пројекте за Поткозарје

БАЊАЛУКА - Поткозарска села имају посебно мјесто у нашим срцима, посебно мјесто у нашем граду, и та села заузимају посебно мјесто.

Поткозарска села су прошла голготу и страхоту у свим ратовима до данашњих дана, и то су мјеста и села која морамо да обнављамо.

Рекао је ово Драшко Станивуковић, кандидат ПДП за градоначелника Бањалуке и актуелни градоначелник.

- Овдје смо много пута радили на рјешавању проблема водоснабдијевања. Систем није био изграђен, и то смо ријешили. Оно што је најважније јесу наша дјела која ћемо додатно нагласити, а то су поправке система Туњице 1 и Туњице 2, који су изграђени прије петнаестак година. Са том поправком, систем, који је тридесетак километара удаљен од поткозарских села, добиће потребну стабилност – рекао је Станивуковић.

Истиче да је помогнута и школа.

- Такође, изградили смо споменик жртвама које су биле заборављене и након 83 године подигнут је споменик, заједно с предивном љетњом позорницом. Подржали смо цркву и наше људе, дјецу која иду у школу кроз књиге и вртиће. Наравно, знам многе наше пензионере који кажу да им је данас лакше отићи у град, јер је превоз приступачан и бесплатан за све њих – истакао је Станивуковић.

Важно је рећи, додаје он, да се у Поткозарју планира један грант од 10 милиона, како би у првој години мандата асфалтирали све неасфалтиране путеве, управо до предивних заселака који чекају пут.

- Са урађеним путем, водом и јавном расвјетом, које смо већ радили, наставићемо, и поткозарска села сигурно имају перспективу. План је додатно санирати ове објекте овдје и борити се да припадну граду Бањалуци, како бисмо цијели овај трг обновили и уредили – навео је Станивуковић.
Оно што могу да кажем, додаје, јесте да се на мјесту гдје данас стојимо могу видјети наша дјела.

- Окрените се десно и видјећете величанствени споменик који говори о периоду наше борбе за слободу. Када погледате иза себе, видјећете предиван објекат наше цркве у чијој изградњи смо учествовали. Када погледате лијево, видјећете прекрасну позорницу на којој се одржавају важни фестивали и догађаји. Подржавамо Културно-умјетничко друштво, фудбалски клуб, изградили смо паркинг. Свуда гдје је наша трибина, ту су наша дјела која смо радили јуче и дјела која ћемо радити сутра – истакао је Станивуковић.

Предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, истакао је да што је више опструкција и мржње од стране политичких противника, било да су из режима или из такозване опозиције, подршка грађана је све већа.

- Све више људи долази на наше скупове, и видио сам овдје у Поткозарју да ће дјела однијети велику побједу, те да ће наш Драшко увјерљиво побиједити за градоначелника Бањалуке. Исто тако, увјерен сам да ће и наша листа бити најјача у Скупштини града Бањалуке и да се никада више неће десити ово што нам раде у Бањалуци свих ових година, а посебно посљедњих неколико дана када својом мржњом пљују и сију нешто што апсолутно није добро за будућност ове земље – поручио је Бореновић.

Милан Поповић, кандидат ПДП за Скупштину града Бањалука, рекао је да дјела нису учињена само у граду, већ и у нашим селима.

- Можемо споменути све што је овдје урађено. Помогнут је фудбалски клуб „Слога Нектар“, помагали смо Културно-умјетничко друштво „Поткозарје“, које постоји више од 20 година. Пружили смо подршку нашој црквеној општини много пута, а на крају смо подигли величанствен споменик жртвама усташког терора који се догодио од 1941. до 1945. године. Мислим да ћемо наставити с радом, тако смо се договорили. Радимо путеве, расвјету, водовод и јавну канализацију у Поткозарју, као што је и планирано, и вјерујем да ћемо успјети у томе – навео је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана