Демос успјешно спровео кампању за своје прве изборе

Срна
Демос успјешно спровео кампању за своје прве изборе

ПРИЈЕДОР - Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Приједору да је Демос, и у овим специфичним околностима, успјешно провео кампању за своје прве изборе и да спремно дочекује 15. новембар.

"То је посебно значајно упркос проблемима које је проузроковала одлука Централне изборне комисије да за више од 45 дана одгоди изборе, што је незаконита одлука, која нас је жодвуклаж у вријеме појачане епидемије на овим просторима", изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је додао да треба рачунати на то да ће грађани схватити озбиљност тренутка и да ће бити исправљене аномалије које је та одлука произвела.

"Надамо се да ће на изборе 15. новембра изаћи довољан број грађана да можемо да верификујемо мандате новим одборницима, начелницима, градоначелницима, како би могли да приступе неопходном послу потребном за нову буџетску годину", рекао је Чубриловић.

Он је нагласио и да је Демос направио кампању која је прихватљива за грађане, што је видљиво по свим обиљежјима протеклих мјесец дана.

"И овдје у Приједору Демос заједно са НДП-ом излази на изборе за одборничке мандате у Скупштини града и очекујемо да постане парламентарна странка", рекао је Чубриловић.

Он је додао да се нада да ће Демос постати конструктивна странка у позицији скупштинске већине у Приједору.

"Очекујем да са новим градоначелником, а надам се да ће то бити Далибор Павловић, креирамо стабилну скупштинску већину која ће дати граду Приједору елан и вољу за стварање боље будућности за све који желе да живе овдје", рекао је Чубриловић.

У вечерашњем завршном обраћању члановима и симпатизерима Демоса говорио је и предсједник Градског одбора странке и носилац листе Томислав Прпош који је истакао да су предстојећи избори за ову странку историјски и опредијелиће будућност странке на овим просторима.

"Зато смо вриједно радили и мислимо да ћемо ући у састав нове Скупштине и бићемо њен конструктивни фактор борећи се за идеје које смо промовисали у протеклих мјесец дана", рекао је Прпош.

Предсједник Градског одбора НДП-а и кандидат на одборничкој листи Демос-НДП Силви Милановић је протеклу кампању оцијенила као фер и коректну, истичући да се нада добром резултату и остварењу циља - три одборника и учешће у скупштинској већини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана