Демос: Иницијатива за обезбјеђивање два додатна педијатра у Дервенти

Срна
Демос: Иницијатива за обезбјеђивање два додатна педијатра у Дервенти

ДЕРВЕНТА - Демократски савез (Демос) покренуће након локалних избора иницијативу за обезбјеђивање два додатна педијатра у оквиру Дома здравља у Дервенти, гдје тренутно ради само један запослен педијатар, саопштено је из Општинског одбора ове странке.

 “На овај начин, са три педијатра, имали бисмо покривену здравствену заштиту за дјецу до шест година током 24 часа седам дана у недјељи. Објективни проблем је недостатак расположивих педијатара спремних за рад у мањим срединама, од 20.000 до 30.000 људи, као што је Дервента”, истиче се у саопштењу.

Из Демоса наводе да ће у званичној форми на првој сједници новог сазива Скупштине општине тражити усвајање одлуке о томе да будућим педијатрима који се одлуче да раде у Дервенти буде додијељен у трајно власништво неки од општинских станова који су тренутно празни и ванредно повећање постојеће плате од 1.000 КМ мјесечно на терет општинског буџета.

“Услов за реализацију ове мјере јесте да именовани педијатри морају до краја каријере радити на подручју општине Дервента, уз стручно и квалитетно обављање посла. Рок за реализацију ове иницијативе је крај ове године”, наглашавају из Општинског одбора Демоса Дервента

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана