Демос Дервента: За примјену модела јавно-приватног партнерства

Срна
Foto: NN

ДЕРВЕНТА- Општински одбор Демоса у Дервенти залаже се за што скорију примјену Закона о јавно-приватном партнерству од које би корист имали грађани ове општине и цјелокупна друштвена заједница.

"Моделом јавно-приватног партнерства потребно је дати на управљање Градску плажу жПатковачаж која се тренутно налази у лошем стању. жПатковачуж би требало дати на кориштење на 10 година заинтересованим приватним инвеститорима који би били дужни да направе савремено бесплатно купалиште за све становнике Дервенте са пратећим забавним, културним и угоститељским садржајем", саопштено је из дервентског одбора Демоса.

У саопштењу се наводи да је моделом јавно-приватног партнерства потребно дати на управљање и Градско игралиште "Партизаново" заинтересованим инвеститорима на период од 10 година, који би управљали овим јавним игралиштем уз обавезу да обезбиједе бесплатно кориштење за грађане Дервенте уз пратеће спортске и угоститељске садржаје.

"Потребно је направити и савремену рекреативну тркачку/бициклистичку стазу од Старог моста до Манастира Бишња, користећи ранију трасу жељезничке пруге. Заинтересовани инвеститори би добили на кориштење ову тркачко-бициклистичку стазу коју би уредили према модерним трендовима уз пратеће спортске, маркетиншке и туристичке садржаје", сматрају у Општинском одбору Демоса.

Из Демоса Дервента наводе да се за ова три пројекта општина не би излагала додатном финансијском трошку, а добили би савремено урађену "Патковачу", "Партизаново" и Тркачко-бициклистичку стазу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана