Далибор Павловић, кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора: Добри људи нису одустали од овог града

Ведрана Кулага Симић
Далибор Павловић, кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора: Добри људи нису одустали од овог града

Кућни одгој ми не дозвољава да причам упразно. Све се може кад се хоће, али поштено. Моја обећања су реална, а Приједорчани ће и сами моћи да виде то након четири године, па нека оцијене и процијене.

Каже то у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Далибор Павловић.

Очекује побједу која ће донијети промјену у тај град, којим већ 16 година влада ДНС.

- Вријеме је да локалну заједницу почнемо развијати и да је вратимо на друго мјесто градова Српске, гдје је Приједор некад био и гдје и - истакао је Павловић.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

ПАВЛОВИЋ: На добрим и вриједним људима Приједора који нису одустали од свог града. Иако су поједини тајкуни, блиски актуелној локалној власти, годинама извлачили из Приједора корист за себе, има нас који нисмо дигли руке од града. Не страхујемо и спремни смо да се боримо да сви грађани подједнако добро живе подно Козаре.

ГЛАС: Шта је окосница кампање?

ПАВЛОВИЋ: Искреност, воља и жеља за стварањем бољег живота, подршка са републичког нивоа власти. Колико сам озбиљан у намјерама и да обећано спроводим у дјело, могли су видјети и мјештани приједорских нових насеља у којима живи претежно избјегло и расељено становништво, а који због судског спора око земљишта двије деценије нису имали легализоване куће. Иницирао сам цијелу причу и успјели смо у тој намјери, тако да су већ прва рјешења о легализацији земљишта уручена. Такође сам био иницијатор за формирање пословница ИРБ-а и Гарантног фонда у Приједору, што ће бити реализовано почетком идуће године. Никада нећу обећати нешто што нисам у могућности да реализујем и то грађани цијене, јер су сити лажних обећања и манипулација ДНС-а у Приједору.

ГЛАС: Због чега да дају глас Вама, а не противницима?

ПАВЛОВИЋ: Зато што имам добре намјере за наш град, што сам један од њих, што немам намјеру да људе дијелим по страначкој припадности, што смо имали прилику да видимо у Приједору протеклих година. Имам циљ, а то је да привучемо инвестиције, унаприједимо привреду, отворимо нова радна мјеста и створимо перспективан град за младе људе.

Први потез

ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако добијете подршку?

ПАВЛОВИЋ: Ревизија финансијског сектора у градској управи. Има много нелогичности од приказивања суфицита у буџету, уз истовремено изражену потребу за милионским кредитима... Прво ћу сагледати финансије како бисмо видјели која је то полазна тачка и о томе обавијестити грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана