Цвијановићева у Костајници: Циљ да неуспјешну локалну власт замијенимо успјешном

Срна
Цвијановићева у Костајници: Циљ да неуспјешну локалну власт замијенимо успјешном

КОСТАЈНИЦА - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Костајници потписивању коалиционог споразума општинских одбора СНСД-а, Уједињене Српске, НДП-а и СДА којим су ове странке дале подршку кандидату СНСД-а за начелника општине Николи Јањетовићу.

- Наша намјера је да једну неактивну, неуспјешну локалну власт замјенимо успјешном влашћу која ће знати како се комуницира са републичким органима и која ће знати адекватно да евидентира све оно што су потребе локалне заједнице и испоставити тамо гдје оне могу бити ријешене, те показати одговорност према грађанима - рекла је Цвијановићева новинарима након потписивања споразума.

Она је истакла да те одговорности није било у претходном периоду.
- Све оно што данас радимо је у функцији побједе у коју ја вјерујем да ће се десити, а онда након тога изградња и развој Костајнице као што је то широм Републике Српске урађено. У многим мјестима људи окупљени око једне добре идеје, а то је идеја јединства, заједништва и јаке Републике Српске побјеђује, тако да очекујемо да ће та побједа бити извјесна и овдје - рекла је Цвијановићева.
Она је додала да је циљ да се Костајница учини бољим мјестом за живот.

- Намјера је да од овог мјеста које прилично тужно и запуштеног изгледа направимо мјесто које може бити добро и угодно за живот, али исто тако да покажемо бригу према људима који овдје живе јер немају ништа мање права од становника неких других општина које уживају благодети развоја и одређених инфраструктурних и комуналних пројеката, али исто тако и оних иницијатива које служе као подршка новом запошљавању - нагласила је Цвијановићева.
Она је нагласила да очекује активну и озбиљну локалну власт.

- То је управо ова власт која се манифестује потписивањем овог споразума да бисмо након тога могли да санирамо оне проблеме који су овдје евидентни, али исто тако да идемо даље путем развоја - истакла је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а и кандидат ове странке за начелника општине Костајница Никола Јањетовић рекао је да новоформирану локалну коалицију чине људи који ће Костајницу у будућем периоду водити у стабилнији ток, просперитет и све оно што није имала током протеклог периода.

- Костајница се налази у тешком финансијском стању, сам начин функционисања општине је упитан и, без стабилне власти која нема директну повезницу са републичком власти, општина ће бити у финансијској дубиози и питање је да ли ћемо опстати као општина - рекао је Јањетовић.

Присутан је био и предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је изјавио да општина Костајница држи два неславна рекорда у Српској.

- То је највећи број исељавања и нестанка становништва и највећи број задужености по становнику у БиХ. То су двије највеће срамоте и не вјерујем да ико од грађана Костајнице треба да гласа да се такве срамоте наставе - рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, Уједињена Српска подржава кандидата СНСД-а за начелника Костајнице како би се подвукла црта, да би се људи престали исељавати и да се постигне кохабитација републичке и локалне власти.

- Мислим да је то спас за сваког човјека у Костајници, јер ово је једно од мјеста гдје се најтеже живи у Републици Српској. Баш због тога смо се удружили да направимо нешто боље за сваког човјека и за овај град - рекао је Стевандић.
У наставку посјете Цвијановићева је разговарала са привредницима из Костајнице, а тема је била ситуација у локалној привреди са нагласком на актуелне проблеме узроковане вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана