Цвијановић: Политика партије - јака и стабилна Српска

Срна
Цвијановић: Политика партије - јака и стабилна Српска

ТРНОВО - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас у Трнову да је сигурна да народ широм Републике Српске препознаје да је СНСД озбиљна партија, те да има јасну политику која подразумијева јаку и стабилну Српску.

"Није ово вријеме ни за какво ситничарење, ни за какве мале ствари, уцјене. Ми смо свакога позвали и рекли: добро сте дошли да идете са нама политичким путем, а циљ је јака Република Српска и да можемо доћи до сваког човјека", истакла је Цвијановићева на скупу у Трнову на којем су представљени кандидати СНСД-а за начелника и одборнике у Скупштини општине.

Она је додала да је важно да кандидат СНСД-а за начелника општине Трново Драгомир Гаговић побиједи на предстојећим изборима, те да имају стабилну скупштинску већину.

"Гдје год погледамо, има нешто што смо ми урадили. Ми нисмо одустајали од пројеката, нити од Трнова или било које друге мале локалне заједнице", истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да у Трнову није довољно само направити или обновити школу, него је потребно вратити стварни живот, што се постепено и ради, кроз различите пројекте, укључујући и инвестиције на Јахорини, а неопходно је и обезбиједити радна мјеста.

"Наш овогодишњи слоган, као и сви претходни, показује ко смо ми и шта нам је приоритет, да хоћемо да будемо окупљени, да будемо јака Република Српска - политички, економски и на сваки други начин. Ми као људи који се бавимо важним пословима знамо да не можете направити јаку Републику, ако су општине слабе и радили смо на њиховом јачању", истакла је Цвијановићева.

Она је навела да ће кампања ове године, због вируса корона, бити другачија, али да очекује да ће протећи коректно.

"Што се тиче СНСД-а, ми смо се одлучили да говоримо о нашим дјелима. Ми смо као политичка партија широм Републике Српске оставили траг у свакој локалној заједници, укључујући и Трново, гдје смо данас. Поносни смо на достигнућа и хоћемо да са грађанима причамо тим језиком - језиком планова за будућност", поручила је Цвијановићева.

Она је додала да вјерује да су грађани политички сазрели и да немају ухо да слушају како неко говори о некоме ружно, него да знају шта ће се дешавати са њиховим животом и локалним срединама у којима живе.

"Жељела бих да се у кампањи све одвија у најбољем реду, али ме брине неред са којим се ушло у сам изборни процес. Толико је притужби у вези са регистровањем бирача, гдје постоје бројне нејасноће и како се људи региструју. Очекујем од надлежних институција да се тиме позабаве и тај процес уведу у ред. Овакав начин гласања из иностранства апсолутно губи сваки смисао", навела је Цвијановићева.

У име СНСД-а, Цвијановићева је истакла да ће кампања бити фер и коректна према свим другим учесницима у изборном процесу.

Гаговић, који је кандидат СНСД-а за начелника општине Трново, истакао је да су много урадили у претходним годинама, те да очекује побједу на предстојећим локалним изборима.

"Мислим да смо као странка ојачали. Мислим да ћемо опет имати пет одборника и да ћемо формирати стабилну скупштинску већину", рекао је Гаговић.

Он је додао да је потребно уложити додатне напоре да би се задржали људи на овом подручју, те да им се обезбиједи запослење.

Представљање кандидата СНСД-а за начелника и одборнике у Скупштини општине Трново одржано је у Дому културе уз поштивање свих епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана