Цвијан Филиповић, кандидат СДС-а за градоначелника Добоја: Грађанима досадила иста лица

Александар Стојановић
Цвијан Филиповић, кандидат СДС-а за градоначелника Добоја: Грађанима досадила иста лица

Очекујем да ће грађани бити промишљени и гласати у интересу дугорочног развоја града Добоја, како би се промијенила досадашња пракса краткорочних пројеката истих људи који су на власти већ дуги низ година.

Рекао је ово за “Глас Српске” кандидат СДС-а за градоначелника Добоја Цвијан Филиповић и истакао да је ситуација у овом граду веома лоша.

- Надам се да ће грађани својим гласом спријечити одлазак младих, уништавање села и гашење сеоских домаћинстава – рекао је Филиповић.

ГЛАС: Каква је Ваша визија Добоја у наредне четири године?

ФИЛИПОВИЋ: Моја визија Добоја је та да у њега долазе и домаћи и страни инвеститори, да Добој претворимо у регионални привредни центар. Такође, велики број наших успјешних људи је у иностранству и један од главних задатака је и њих мотивисати да улажу у Добој. Као градоначелник бих формирао тим који би интезивно радио да предузећима обезбиједи најбоље услове, а фокус би био на малим и средњим предузећима. Инфраструктурни пројекти морају бити усмјерени управо према привредницима, како би они, а самим тим и грађани имали користи од тих пројеката. Нама је до сада обећаван долазак многих великих компанија, а од тога ништа није реализовано.

ГЛАС: У Добоју су три кандидата. Да ли таква ситуација одмаже кандидатима који су у опозицији?

ФИЛИПОВИЋ: Не бих рекао, јер вјерујем да су грађанима досадила иста лица на челу Добоја већ предуги низ година и мислим да кандидат СП-а и ја имамо шансе у овој трци.

ГЛАС: Ипак, садашњи градоначелник је некада био Ваш страначки колега?

ФИЛИПОВИЋ: То је тачно, али он и неколико појединаца који су били чланови СДС-а су показали своје право лице када су прелетили у СНСД и мислим да ће то грађани препознати на наредним изборима.

ГЛАС: Зашто да бирачи гласају за Вас, а не за Ваше противкандидате?

ФИЛИПОВИЋ: Садашњи начелник нема никаквог искуства у привреди, ни у чему, он је одувијек члан странке, док кандидат СП-а је млад и има мало искуства. Мени су и дјеца напустила град и државу због такве политике и ја као искусан човјек могу и желим то стање да промијеним.

Обећања

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити своја обећања?

ФИЛИПОВИЋ: Ја сам старији човјек, неукаљаног образа у политици и животу. Немам никаквог мотива да зарађујем од политике, јер све сам у животу до сада стекао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана