Чубриловић: Упориште ДЕМОС-а на Палама, тај сценарио да се преслика на цијелу Српску

ГС
Чубриловић: Упориште ДЕМОС-а на Палама, тај сценарио да се преслика на цијелу Српску

ПАЛЕ - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да је упориште ове странке на Палама и да се из те општине креће у, како је рекао, преузимање власти, те да се тај сценарио са локала преслика на цијелу Републику Српску.

Чубриловић је синоћ на Палама трибину ДЕМОС-а, која је одржана у свадбеном салону "Станишић", назвао "већим и бољим дијелом Пала", и додао да је ова партија дала, како је рекао, најбољег кандидата за начелника општине Дејана Којића.

Предсједник паљанског ДЕМОС-а Срђан Бутулија рекао је да су сви који су присуствовали предизборној трибини ове странке дошли зато што су жељели, док, како је рекао, "друга страна мобингује своје присталице да им дођу на трибину".

Бутулија је рекао да је предизборна кампања на Палама била "прљава" и да се, како он сматра, газило преко мртвих, а потом је политику СНСД-а и предсједника Милорада Додика назвао бахатом, те оспорио 35 милиона КМ које је Влада Српске уложила у ову општину.

Потпредсједник ДЕМОС-а Ацо Станишић рекао је да на ДЕМОС-овој листи кандидата за одборнике нема ни алкохоличара, а камоли, како је рекао, наркомана, лопова и рекеташа, алудирајући на листе других политичких партија.

Након што је изнио похвале на рачун кандидата ДЕМОС-а за начелника општине Пале Дејана Којића, Станишић је критиковао оне који су оспоравали Којићеву факултетску диплому и резултате његовог рада као директора паљанског предузећа "Водовод и канализација".

Станишић је додао да су погријешили што су "дигли руку" за пресељење Градске управе у Источно Ново Сарајево, али тврди да му је актуелни градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић лично обећао изградњу градске куће у Палама и враћање надлежности, преноси портал "369".

Подсјетивши да је ДЕМОС подржао кандидатуру Ћосића за градоначелника, Станишић је рекао да је "запријетио Ћосићу и условио подршку" уколико не испуни обећања која му је дао.

И док је Станишић тражио "условну" подршку за Ћосића, Којић је дао подршку СДС-у и Социјалистичкој партији, странкама које су и њему дале подршку, а за коју Станишић није хтио да зна.

Којић, иако кандидат за начелника општине, ни на синоћњој трибини својим суграђанима није представио програм рада, већ је у свом обраћању користио негативну реторику, оптуживао и критиковао дојучерашњег коалиционог партнера СНСД, захављујући којем је и обављао функцију директора паљанског "Водовода", противкандидата Дамјана Шкипину и директора "Сарајево-гаса" и предсједника НО Олимпијског центра "Јахорина" Недељка Елека.

Којић је тврдио да је преживио, како каже, медијску голготу, али да је кристално чист и да има валидну диплому, упркос свједочењима Мирко Суботић којег је Којић претукао, и информације са немуштог приватног факултета које демантују Којићеве наводе.

Такође, Којић је тврдио да му се свашта нудило да одустане од кандидатуре, али да је он био спреман да изађе чак и из ДЕМОС-а и кандидује се као независни кандидат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана