Чубриловић: Република Српска вриједност коју треба сачувати

Срна
Чубриловић: Република Српска вриједност коју треба сачувати

БАЊАЛУКА - Република Српска је вриједност коју треба сачувати по сваку цијену, поручио је вечерас лидер странке и носилац листе за Изборну јединицу три Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у Бањалуци поводом обиљежавања званичног почетка предизборне кампање.

Чубриловић је истакао да Демос има подршку грађана и очекује да ће имати још боље послије општих избора, на које први пут излази на парламентарне изборе за ниво Републике Српске и БиХ.

Он је рекао да Демос није без искуства, да иза себе има локалне изборе на којима је показао да има подршку грађана.

“На тој опцији ћемо градити нашу политику и очекујемо још боље резултате послије ових избора”, рекао је Чубриловић и додао да ће ова странка наставити водити компромисну политику и да све процјене говоре да ће на општим изборима остварити добре резултате, рекао је Чубриловић новинарима.

Он је истакао да Демос у потпуности подржава кандидате СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорада Додика и за српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима Милорад Додик пожелио је Демосу срећу на изборима, нагласивши да су СНСД и Демос сигурни и поуздани партнери.

“Потпуно је сигурно да ћемо заједно са нашим коалиционим партнерима, прије свега са Демосом и другима, правити коалициону владу и након ових избора”, рекао је Додик, који је присуствовао почетку кампање Демоса.

Он је нагласио да је Република Српска сигурна у сигурним рукама и да вјерује да људи то неће промијенити и да ће бити привржени коалицији.

Додик је истакао велики допринос Демоса оствареним успјесима у протеклом времену, да су стабилизација скупштинске већине и доношење важних одлука били дио тог заједничког напора али исто тако и сви пројекти које су радили и очекује да ће се наставити побједнички пут владајуће коалиције.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима Жељка Цвијановић истакла је да је Демос важан партнер у провођењу коалиционих политика у оквиру Владе и Народне скупштине Републике Српске.

Она је рекла да су кроз вишегодишње партнерство и сарадњу са Демосом ријешена важна питања за Републику Српску.

“Борили се за очување њеног статуса, надлежности али исто тако предано радили за стварање бољих услова и претпоставки за живот наших грађана, градили заједно, развијали Републику Српску. Сигурна сам да ћемо то наставити и у наредном периоду”, рекла је Цвијановићева.

Додик и Цвијановићева, обраћајући се на централном догађају поводом обиљежавања званичног почетка предизборне кампање Демоса, пожељели су срећну изборну кампању тој странци.

Демос је вечерас представио своје кандидате за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентране скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана