Црнадак у Добоју: Израђен план кампање за поновљене изборе

Срна
Црнадак у Добоју: Израђен план кампање за поновљене изборе

ДОБОЈ - Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је да ће комплетно руководство ове странке бити укључено у изборне активности на поновљеним изборима у Добоју 21. фебруара и да је израђен план кампање.

Након састанка са кандидатима и члановима Градског изборног штаба ПДП-а у Добоју, Црнадак је рекао да ће у наредних 15 дана кампања бити вођена преко друштвених мрежа и на терену, да би био остварен непосредан контакт са свим грађанима.

Он је навео да је направљена веза добојског са бањалучким одбором ПДП-а чије искуство ће бити примијењено у Добоју.

Носилац листе ПДП-а у Скупштини града Добоја Слободан Васиљевић рекао је да ће Градској изборној комисији благовремено бити достављени представници за попуну бирачких одбора.

Кандидат за одборника у добојској Скупштини Оливера Недић позвала је грађане да изађу 21. фебруара на изборе и поручила да ће њихов глас бити сачуван, као и да пријаве све, како је навела, облике уцјена и притисака.

Локални избори у Сребреници и Добоју биће поновљени 21. фебруара, одлучила је Централна изборна комисија БиХ.

Према подацима Градске изборне комисије Добој, за локалне изборе регистровано је 85 политичких субјеката, а право да гласа на 89 бирачких мјеста има 50.615 бирача, изузев оних који су на изборима у новембру гласали посредством мобилног тима.

Грађани ће на поновљеним изборима за градоначелника бирати између кандидата СДС-а Цвијана Филиповића, СНСД-а Бориса Јеринића и СП-а Срђана Тодоровића.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета "Бањалука зове" и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду, који је достављен ЦИК-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана