Човић: Хрвати ће имати легитимне представнике након избора

ГС
Foto: hms.ba

ЖЕПЧЕ - Након предстојећих Општих избора Хрвати ће имати предсједајућег Савјета министара јер им то мјесто припада, поручио је предсједник ХДЗ-а Драган Човић током боравка у Жепчу гдје је учествовао на трећој програмској конвенцији младих ХДЗ-а.

"Након предстојећих општих избора Хрвати ће имати легитимне представнике на свим нивоима власти гдје се колективно одлучује. Имамо јако пуно социјалних задатака испред себе, гдје требамо бринути о појединцу, о особи друштва каквог ја замишљам у БиХ јер без породице ту апсолутно нема среће и дугорочности, а и не можемо водити демографску политику", изјавио је Човић.

Предсједавајућа Представничког дома парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто истакла је је како кроз измјене изборног закона треба осигурати да Хрвати могу бирати своје политичке представнике.

"Хрватски народ као и свака друга два народа има право бирати своје политичке представнике у Предсједништву и Дому народа. Доживљавам, а то се и види да је наша младеж једна снага и једна велика будућност са својим знањем, образовањем и ослонац ХДЗ БиХ тако и ослонац Хрватском народу у будућности", рекла је Кришто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана