Ћорић: Улажемо и развијамо омладинске политике и спорт

Срна
Ћорић: Улажемо и развијамо омладинске политике и спорт

БИЈЕЉИНА - Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице два Недељко Ћорић изјавио је данас да Влада Републике Српске улаже значајна средства у развој омладинских политика и спорта јер разумије потребе младих људи и покушава да одговори на њихове захтјеве.

"Капацитет Републике да одговори на потребе младих људи показује се и кроз посљедње мјере исплате једнократне помоћи младима од по 100 КМ, помоћи дјеци погинулих бораца, кредите за младе брачне парове и кроз запошљавање приправника", рекао је Ћорић новинарима у Бијељини.

Обраћајући се на тргу, окружен успјешним фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, боксерима и такмичарима из других спортова, Ћорић је истакао да је Влада Српске уложила више од милион марака за помоћ спортским колективима у Бијељини у посљедњих неколико година.

"Када сам преузео управу Фудбалског клуба `Радник` који је био у безнађу и тешкој финансијској ситуацији добили смо подршку Владе, предсједника Републике Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. Сви су они разумјели проблематику и жељели да помогну, као што су помагали и друге спортске клубове у Републици Српској и дугујемо им неизмјерну захвалност на томе", рекао је Ћорић.

Спортисти су то каже, оправдали тако што је "Радник" данас стабилан клуб који биљежи добре резултате, а у клубу се домаћински послује, више од 20 људи свакодневно ради волонтерски, па чак улажу и свој новац.

"Окосница тима су дјеца из Бијељине. То је наша филозофија да око `Радника` окупљамо дјецу из Републике Српске и настојимо да њима дамо најбоље могуће услове", рекао је Ћорић и истакао да спорт није трошак, него инвестиција.

Он је навео да треба анализирати могућности подршке спортистима као најбољим промотерима Републике Српске у свијету, не само кроз улагања државе, градова и општина, него и друштвено одговорних привредника и свих који могу да допринесу да се око спорта стално гради позитивна атмосфера.

"Кад је најтеже, тада требамо бити најјачи. Данас је то `Радник`, сутра може бити било шта, и шта ако се сви измакнемо? Измицати се нећемо и не смијемо", поручио је Ћорић.

Одговарајући на питања новинара, Ћорић је рекао да Бијељина као град спорта није довољно водила рачуна о томе и да граду недостаје спортска хала, што је предуслов за врхунске резултате у спорту, затворени базен, још игралишта и спортских терена.

Он је нагласио да не подржава и сматра да је лоше могуће рјешење да се спортска хала гради у дијелу простора који користи Фудбалски клуб "Радник", јер центар града није мјесто за то, него треба да буде на локацији која је приступачна и гдје могу да се на безбједан начин напуне трибине посјетилаца и да се безбједно испразне.

За политичка превирања преко спорта у БиХ Ћорић је рекао да проблеми не долазе из Републике Српске, него искључиво из ФБиХ гдје поједини спортски функционери, па чак и тренери, на могу да прихвате да се Срби зову Србима, Бошњаци Бошњацима и Хрвати Хрватима, да играју за исту репрезентацију и да имају исти статус.

"Посљедица је то накарадних политика које на било који начин утичу или покушавају да утичу на спорт. Ми у Републици Српској се трудимо да то буде максимално транспарентно и коректно и очекујемо да ће коначно и са друге стране бити мало више разумијевања у свему томе", закључио је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана