Ћорић: У плану нове инвестиције

ГС
Ћорић: У плану нове инвестиције

БИЈЕЉИНА - Предстојећи локални избори потврдиће вољу грађана да Бијељина иде напријед, а стварањем стабилног политичког амбијента биће привучени домаћи и страни инвеститори да улажу у Семберију, изјавио је носилац одборничке листе СНСД за Бијељину на предстојећим локалним изборима Недељко Ћорић.

Он је најавио могућност реализације још неколико капиталних пројеката у граду.

“Доњи ток ријеке Дрине погодан је за изградњу проточних хидроцентрала, али се прво мора дефинисати прецизна граница између БиХ и Србије, што представља једину препреку да се крене у реализацију овог пројекта”, навео је Ћорић.

Према његовим ријечима, на том подручју би се могле изградити четири хидроцентрале, инсталисане снаге 1.200 мегавата.

Ћорић је рекао да је такав пројекат био у плану још за вријеме бивше Југославије, а да је сада актуелизован, те да се појављују заинтересовани инвеститори.

Према његовим ријечима, изградња ауто-пута у Републици Српској који пролази и кроз Семберију убрзаће нове инвестиције.

“Треба реализовати пројекат гасификације, а озбиљно размишљамо и о измјештању Градске топлане на другу локацију, водећи рачуна о заштити здравља људи и еколошким стандардима”, навео је Ћорић.

У наставку изборне кампање СНСД-а у Бијељини Ћорић је рекао да размишљају и о пројектима за афирмацији туризма, јер град има потенцијал од двије велике ријеке и ушће Дрине у Саву.

“Посебну пажњу морамо посветити снажнијем развоју аграра и то су нове развојне шансе за наше подручје”, истакао је Ћорић. /крај/љб

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана