Ћорић: СНСД Бијељина има рјешења за подршку селу и пољопривреди

Срна
Ћорић: СНСД Бијељина има рјешења за подршку селу и пољопривреди

БИЈЕЉИНА - Одборнички кандидати СНСД Бијељина најавили су подршку пољопривреди и посебно младим људима на селу кроз системска рјешења.

- Циљ нам је да младе људе задржимо на селу и да мјерама Владе Републике Српске и градског Аграрног фонда још снажније афирмишемо пољопривредну производњу, посебно због сазнања да су овдје млади људи спремни да се активније баве пољопривредом - рекао је носилац одборничке листе СНСД Недељко Ћорић.

Током обиласка семберских насеља Вршани, Чађавица, Драгаљевац и Пиперци, Ћорић је оцијенио да у њима има доста инфраструктурних проблема.

- Оптимиста сам да ћемо уз пројекат изградње трасе ауто-пута успјети да урадимо и дио локалне путне инфраструктуре и тиме створимо бољу перспективу - навео је Ћорић.

Он је истакао да очекује убједљиву изборну побједу листе СНСД-а у Бијељини и заједничког кандидата за градоначелника Миће Мићића.

Одборнички кандидат Стеван Трифковић подсјетио је да у Вршанима и околним селима има неколико великих сточних фарми и произвођача дувана, као и да је ту највећи месо-прерађивач, оцјењујући да то довољно говори о нужности јачања пољопривредне производње.

- СНСД се залаже да се са свих нивоа власти и новим мјерама подржи интензивна пољопривредна производња и циљ нам је да мали пољопривредници за пет година постану успјешна комерцијална газдинства - поручио је Трифковић.

Кандидат за одборника Миленко Гајић је истакао да СНСД зна проблеме људи на селу и да ће у наредном периоду, слушајући иницијативе вриједних мјештана, системским рјешењима помоћи да се село оснажи, те да млади људи у пољопривредној производњи виде своју перспективу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана