Чемерно ни Тито није ријешио

Глас Српске
Чемерно ни Тито није ријешио

ФОЧA - Један од кључних проблема Фоче је изолованост и зато Влада Републике Српске гради пут преко Чемерна чија је вриједност 70 милиона КМ. Тај проблем ни Тито није ријешио, без обзира на значај тог краја и значај Сутјеске, а ми смо то узели и ми то рјешавамо.

Рекао је ово лидер СНСД-а и кандидат за предсједника РС Милорад Додик у четвртак увече на трибини СНСД-а на централном градском тргу у Фочи којој је присуствовало око 7.000 људи.

- СНСД је развијао, а и у идућем периоду ће развијати Фочу. Фоча може бити боља, развијенија и успјешнија. Чули сте за најаве из Санџака да ће се припојити Сарајеву, а сами знате да то може само преко Фоче. Јавно им кажем да то овдје неће проћи. СНСД се бори за Републику Српску и за истину, а једна од лажи које смо демантовали је и 300.000 погинулих муслимана у протеклом рату. Ми то не признајемо. Нисмо ми као Младен Иванић - казао је Додик.

Он је рекао да је само Србима било забрањено да говоре о српској националној политици, али да се то више неће дозволити, преносе агенције.

- Република Српска је наша земља и наше власништво. Сви који је прихватају биће прихваћени, а они који је не прихватају немају шта да траже овдје. БиХ је немогућа земља и ако сте за Републику Српску, гласајте за СНСД, а ако нисте, немојте - поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да је Фоча важан град у РС и да се он мора пазити.

- Република Српска је наша земља и ми из СНСД-а се тако понашамо. Они који не мисле тако мораће полагати рачуне.
Прије четири године обећали смо да ћемо поправити, уљепшати Српску и вратити јој осмијех. То смо и урадили. СНСД није никада и неће клекнути ни пред ким. Направићемо развијену Републику Српску, као најуспјешнију европску регију - истакао је Радмановић.

Кандидат СНСД-а за Парламент Никола Шпирић рекао је да нема БиХ без Републике Српске као што би то неки хтјели и од те "пјесме" нема ништа.

- Ми смо протекле четири године стабилизовали Републику Српску и упутили вас из Фоче да пут према Сарајеву води преко Бањалуке. У миру ћемо се борити за статус Републике Српске. Не сумњам да ћете се 3. октобра опредијелити за СНСД, јер ми нудимо најбоље и најљепше. Славите нашу сигурну побједу - истакао је Шпирић.

Рогатица

Додик је у петак на трибини СНСД-а у Рогатици рекао да су њега већ прогласили побједником, али да је за све из СНСД-а као и за Српску битна побједа Небојше Радмановића и цијелог СНСД-а.

- Треба нам јединствени тим како бисмо могли напредовати.
Међународна заједница у БиХ према Републици Српској игра покварену игру подмећући нам разноразне реформе преко којих су нам покушавали одузети надлежности. Тако су суд и Тужилаштво БиХ направили да би се разрачунавали са Србима - рекао је Додик.

С.М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана