Бурсаћ: СНСД је јасно против уласка у НАТО, за разлику од Тривићеве и њених страначких колега

Танјуг
Бурсаћ: СНСД је јасно против уласка у НАТО, за разлику од Тривићеве и њених страначких колега

БАЊАЛУКА - Члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је питање чланства БиХ у НАТО савезу једна од најважнијих политичких, економских и националних тема о којој СНСД има чврст, јасан и непромијењен став годинама, а огледа се у Резолуцији о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске, коју је усвојила Народна скупштина октобра 2017. године на бази праћења ставова матице Србије у вези са овим питањем.

"С обзиром на чињеницу да кандидат за предсједника Српске Јелена Тривић у задње вријеме изјављује да се и она залаже за војну неутралност и праћење ставова Србије по питању НАТО интеграција, било би пристојно и логично да се, прије изрицања овог става, огради од својих страначких другова из ПДП-а и оних из СДС-а, те осуди њихово поступање", истакла је Бурсаћева.

Она је подсјетила да је ријеч о Браниславу Бореновићу и другим посланицима ПДП-а и СДС-а који су у Народној скупштини звиждали, правили неред и покушали опструисати рад Народне скупштине док се усвајала ова резолуција, Игору Црнатку који је као министар иностраних послова у Савјету министара писао Стратегију спољне политике БиХ 2018-2023. у којој је наведено да је "један од циљева БиХ активација пута за чланство у НАТО-у", те Младена Иванића који је тај документ усвојио.

"Све наведено је у супротности са званичним ставовима Србије и Републике Српске. Превише је доказа који упућују на дезоријентисаност политике ПДП-а и СДС-а о кључним темама за српски народ и Републику Српску, њиховог кукавичлука и бјежања од одлучивања о виталним питањима када се нађу на дневном реду, њихове снисходљивости и понизности према страним држављанима међу којима је и Кристијан Шмит који се снажно залаже за чланство БиХ у НАТО", нагласила је Бурсаћева.

Она је оцијенила да је ограђивање од штетног и срамног дјеловања ПДП-а и СДС-а у вези са НАТО интеграцијама идеална прилика за Јелену Тривић да бар мало очува свој кредибилитет и докаже да заиста мисли оно што прича.

"Кад је ријеч о Јелени Тривић, чешће је било супротно - једно прича, друго мисли, треће ради у зависности од тога да ли је са народом у Републици Српској, странцима и амбасадорима у Сарајеву или са Кристијаном Шмитом у Бањалуци ", навела је Бурсаћева.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана