Броћета: Лажне коалиције покушавају зауставити присуство Српске и Србије

Срна
Броћета: Лажне коалиције покушавају зауставити присуство Српске и Србије

ДРВАР - Лажне коалиције покушавају да зауставе присуство Републике Српске и Србије у Дрвару, Гламочу, Босанском Грахову и Босанском Петровцу и за искључиви циљ имају остварење личног интереса, рекао је Срни предсједник Општинског одбора СНСД-а у Дрвару Горан Броћета.

Броћета је рекао да потписивање коалиционог споразума у Босанском Петровцу између појединих политичких партија са сједиштем у Републици Српској и приватних политичких странака из Федерације БиХ јасно говори да је ријеч искључиво о страху од највеће српске политичке партије - СНСД-а.

"То показује да ове партије немају визије, платформе, а ни снаге да воде бригу о проблемима и потребама српског народа у општинама Дрвар, Гламоч, Босански Петровац и Босанско Грахово", рекао је Броћета.

Броћета је нагласио да је искључиви циљ, како је рекао, лажне коалиције, да у сарадњи са центрима моћи из ФБиХ, тачније Ливањског и Унско-санског кантона, покушају да зауставе присуство Србије и Републике Српске у овим општинама.

Он тврди да поједини представници политичких партија манипулишу народом и желе да, искључиво, остваре лични интерес.

"Представници ових партија, иако су у протеклих 20 година обављали одређене политичке функције, ништа нису урадили за српски народ у поменутим општинама, тако да им је једино остало лажно представљање и манипулисање народом, како би остварили искључиво свој лични интерес. Свима је јасно да српски народ у поменутим општинама не би могао опстати без подршке Српске и Србије, односно предсједника /Милорада/ Додика и /Александра/ Вучића", истакао је Броћета.

Према његовим ријечима, народ западне Крајине препознао је ко има капацитет да помогне западнокрајишким општинама.

"Народ западне Крајине у својој историји никада није насједао на приче лажних патриота, људи доказано сумњивог морала и врло добро зна ко има капацитет и вољу да му помогне, што се показало у протеклом периоду", рекао је Броћета.

Броћета је рекао да ће СНСД остварити убједљиву побједу на предстојећим локалним изборима у Дрвару, Гламочу, Босанском Грахову и Босанском Петровцу.

"Спремни смо да, без обзира на покушаје предизборног разбијања српског бирачког тијела, позовемо све српске политичке представнике који ће партиципирати у локалним парламентима на окупљање и очување српског народа у најзападнијим српским крајевима", рекао је Броћета.

Представници политичких партија ДНС, СП, СНС ФБиХ, СПС и СДС у Босанском Петровцу су договорили међусобну сарадњу за локалне изборе и подршку приликом склапања постизборних коалиција у Унско-санском и Ливањском кантону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана