Брчко: Мајкл Скенлан позвао бираче да гласају 15. новембра

Срна
Брчко: Мајкл Скенлан позвао бираче да гласају 15. новембра

САРАЈЕВО- Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан позвао је бираче у овом граду да 15. новембра искористите свој глас, захтијевајући да се јединствене предности Брчког употријебе како би брчанска омладина опет почела вјеровати да је њихова будућност у дистрикту.

"Иако има локацију која је изузетно погодна за инвестирање, луку на ријеци Сави и највећи буџет по глави становника у земљи, Брчко дистрикт стагнира, а млади Брчаци предводе тренд одлазака из земље", истиче Скенлан у поруци становницима Брчког.

 

Он је поручио да бирачи прије гласања упитају кандидате да ли су посвећени остварењу визије Брчког од које ће сви имати користи.

 

"Нека се такмиче здравим идејама за јачање приватног сектора и унапређење јавних услуга умјесто испразних парола и ширења страха", навео је Сканлан и додао да бирачи приликом изјашњавања треба да се воде способношћу кандидата, а не да тргују гласом за обећања у виду радног мјеста, новца или неке друге краткорочне користи.

 

Према његовом мишљењу, неизлазак на изборе такође није рјешење.

 

Он је подсјетио да је у посљедњих годину и по дана дошло до позитивних промјена у Брчко дистрикту, посебно наводећи нови Закон о удружењима и фондацијама којим је стављена тачка на вишегодишњу злоупотребу јавног новца.

 

"Ваш глас може убрзати процес реформи. И ваш глас ће се бројати. Независни посматрачи из организација цивилног друштва ће бити присутни на свим бирачким мјестима у дистрикту од самог отварања па све до пребројавања гласова", рекао је Скенлан.

 

Он је позвао бираче да не дозволе да неко други одлучује о њиховој будућности и да тијелима за провођење закона пријаве изборне преваре, саопштено је из ОХР-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана